Το ιστορικό Συνέδριο των AHEPA

Η AHEPA (Αμερικανοελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ενωση), η πολυπληθέστερη και αρχαιότερη ομογενειακή οργάνωση παγκοσμίως με παρουσία σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο και Ελλάδα με πάνω από 50 χιλιάδες οικογένειες ως μέλη με παναμερικανική στελέχωση και δυνατή φωνή στην Ουάσιγκτον, θα πραγματοποιήσει το 99ο Ανώτατο Συνέδριό της, που θα λάβει χώρα από τις 25 Ιουλίου 2021 έως και την 31η Ιουλίου 2021 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» (The Grand Bretagne). Η συνάντηση αυτή είναι ιστορικής σημασίας γιατί Ελληνοαμερικανοί, Ελληνες και Φιλέλληνες από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ν. Ζηλανδία και όλη την Διασπορά, θα ενώσουν την δράση τους και θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στην Ελλάδα, στην Ιστορία μας και στις κοινωνικοοικονομικές πληγές που έχουν ανοίξει στον τόπο μας εδώ και αρκετά χρόνια. Ενα μήνυμα, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή επαναπροσδιορισμού των σχέσεων της AHEPA με την Ελλάδα, σαν εθνικό κέντρο εξουσίας. Τα περισσότερα από τα μέλη της AHEPA είναι απόγονοι των Ελλήνων  μεταναστών, που ήρθαν στην Αμερική με οδηγό μόνο τα ιδανικά του Ελληνισμού, και την πίστη τους στην Ορθοδοξία, επιζητώντας κάτι περισσότερο από οικονομικές ευκαιρίες.

Οι άνθρωποι αυτοί ανάθρεψαν οικογένειες, δημιούργησαν κοινότητες και  βοήθησαν τα μέλη τους να γίνουν μέρος της αμερικανικής ζωής,  συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην ιστορία και την ταυτότητα του αμερικανικού Εθνους και παράλληλα κληρονομώντας στους απογόνους τους, το ήθος της φιλαλληλίας. Σήμερα τα μέλη της AHEPA Αμερικής είναι καταξιωμένοι Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ, επιτυχημένοι επαγγελματίες, νομικοί, βουλευτές, γερουσιαστές, γιατροί, οικονομολόγοι, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, ακόμη και κυβερνήτες, παιδιά και εγγόνια μεταναστών, που τα μεγάλωσαν με σκληρή δουλειά διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές τους. Αυτοί οι απόγονοι και συνεχιστές της διάδοσης και διάσωσης των αξιών του ελληνικού πολιτισμού, που τον προωθούν με ευγενή τρόπο στην ελληνική Διασπορά και στην διεθνή κοινότητα, θα συναντηθούν, για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, να τιμήσουν την ελληνική, την κυπριακή, την αμερικανική κυβέρνηση και την Εκκλησία της Ελλάδος και να απολαύσουν την χώρα καταγωγής τους, μέσα από ένα πλήθος εξαιρετικών πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, που έχουν διοργανωθεί από την AHEPA Hellas και τους ηγέτες όλων των τμημάτων της.

Με αδιαμφισβήτητο μεγαλειώδες φιλανθρωπικό έργο, η ΑΗΕΡΑ συνεχίζει την πορεία της με ηγέτες που ξέρουν να κρατούν ισορροπίες και παράλληλα να περιφρουρούν τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και όπου υπάρχουν τμήματά της. Ο «Εθνικός Κήρυκας», στο σημερινό ένθετο του «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ», έχει την τιμή να φιλοξενεί τον ύπατο πρόεδρο της ΑΗΕΡΑ παγκοσμίως κ. Γιώργο Χωριάτη, τον ύπατο αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Κόκοτα, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νίκο Καρακώστα τον εκτελεστικό διευθυντή κ. Μπιλ Μωσαϊδη, τον κυβερνήτη της χώρας μας που φιλοξενεί το ιστορικό συνέδριο (ΑHEPA Hellas), κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη, τον κ. Δημήτρη Μουτούση, πρόεδρο του Τμήματος AHEPAH J25 Αγιος Ανδρέας, την ύπατη πρόεδρο των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» κ. Σίλα Κασμάρσκι και την εκτελεστική διευθύντρια των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» κ. Ελενα-Σκαρδή Σαβιολάκη.

διάβασε και αυτό  Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος

Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην ιστορική αυτή συνάντηση, που είναι σημαντική περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί αποδεικνύει πως οι AHEPANS και οι απανταχού Ελληνες «δεν ξεχνούν» πως  ο Ελληνισμός, όσους πολέμιους και αν έχει, δεν κατακτάται, δεν νικάται, δεν υποχωρεί. Και αυτό το αποδεικνύει ο απόδημος Ελληνισμός, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τη Γης, που κάνει αγώνα να κρατήσει στη ζωή την Γλώσσα του Ομήρου, τον Λόγο του Ηράκλειτου, την Δημοκρατία του Περικλή.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
ΤΟΚΙΟ. Μεγάλη νίκη με 10-9 της Ουγγαρίας πέτυχε η εθνική…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: