Ελλάδα

Συλλαλητήριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου κατά του γάμου των ομόφυλλων στο Σύνταγμα

Σε νέα διαμαρτυρία κατά της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο καλούς ακροδεξιές και παραθρησκευτικές οργανώσεις, με το Σύνταγμα να αναμένεται να γεμίσει με σημαίες, σταυρούς, εικόνες, ενώ συνήθως δεν λείπουν και τα σύμβολα που παραπέμπουν στην ακροδεξιά και τον φασισμό.

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή (11/2) στις 3 το μεσημέρι, απευθύνει η «Εστία Πατερικών Μελετών».

Με την επίσημη Εκκλησία να έχει πάρει αποστάσεις από λαοσυνάξεις η μη κερδοσκοπική εταιρεία τάσσεται «κατά της θεσμοθέτησης ‘’γάμου’’ καί υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους, την κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, την αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας».

Η Εστία δηλώνει μεταξύ άλλων: «Ενωμένοι και με ελπίδα στον Θεό, μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια όσων εργάζονται ανύστακτα και αδίστακτα ενάντια στην πίστη και τις αξίες του λαού μας».

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οι ακόλουθοι φορείς:  ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ (Ε.ΡΩ.), Κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογενείας, “Μαμά, Μπαμπάς και παιδιά”, «Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ἅγιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού», Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Αδελφότης “Ἅγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”, Ορθόδοξος Ιεραποστολική Αδελφότης «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Ορθόδοξος Σύλλογος  ‘’Άγιος Σάββας’’, Πανελλήνιος Σύνδεσμος για την ελληνορθόδοξη παράδοση “Παρακαταθήκη”, Ελληνική Ὀρθόδοξη Νεολαία (Ε.Ο.Ν.), ΙΝΚΑ Πειραιά».

Να σημειωθεί, ότι το κόμμα των Σπαρτιατών ανακοίνωσε ότι θα δώσει το «παρών», στη διαδήλωση.

Ενώ ήδη έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα να συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου ετοιμάζει και η Μητρόπολη Πατρών με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο να πρωτοστατεί στις αντιδράσεις, καλώντας τους πιστούς στην «προσευχή της Κυριακής». Με αφίσες καλούνται οι πιστοί στην ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, την Κυριακή στις 18.00 στην «προσευχή για την οικογένεια» στην οποία ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Πατρών.

Facebook Comments Box

Απάντηση