Του executive chef Παναγιώτη Παπαδάκη.
Υλικά
250 γρ. Σιρόπι κυδώνι Χίου.
300 γρ. σουσάμι.
300 γρ. σύκα λιαστά, ψιλοκομμένα παστελαριές Χίου.
300 γρ.στραγάλια Χίου χοντροαλεσμένα.
5 γρ. σπόροι γλυκάνισου.
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος.
1 γραμμ μαστίχα κοπανισμένη Χιώτικη.
……………………….
Εκτέλεση.
Ζεσταίνουμε το σιρόπι βύσσινο με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και τα ανακατεύουμε με το σουσάμι και τα στραγάλια και τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με λαδόκολα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20×30 εκ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Το κόβουμε σε 12 κομμάτια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Έχουμε το απόλυτο super food !!!
Καλή Επιτυχία.
Παναγιώτης Παπαδάκης.
Executive chef Italy Kitchen and American international.