Ματίνα Παπαναγιώτου Μερτά: Μία πόρτα στον παράξενο κόσμο της μεταφυσικής

Συνέντευξη της Χαράς Μητροπούλου.

Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση με την Ματίνα Παπαναγιώτου Μερτά. Μιλήσαμε για προβλέψεις, προγνώσεις και διαίσθηση. Απλοί άνθρωποι αλλά και επιχειρηματίες ή πολιτικοί, καταφεύγουν σε ειδικούς που διαθέτουν ένα είδος διαίσθησης και μεταφυσικών γνώσεων, για να έχουν μια γεύση του τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον τους ή πώς πρέπει να χειριστούν μια δύσκολη κατάσταση. Αυτό συμβαίνει από αρχαιοτάτων χρόνων στα μαντεία που υπήρχαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο άνθρωπος πάντα αισθανόταν ανασφαλής μπροστά στο άδηλο μέλλον. 

Στην εποχή μας υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και ασχολούνται με τη μεταφυσική ροή των πραγμάτων. 

Μία από αυτούς είναι η φίλη Ματίνα Παπαναγιώτου Μερτά, η οποία προσπάθησε να μας μυήσει σε αυτόν τον παράξενο κόσμο.

 

Ονομάζεστε Ματίνα Παπαναγιώτου Μερτά. Το Μερτά τι σημαίνει; 

Ματίνα Παπαναγιώτου είναι το ονοματεπώνυμό μου. Μου αρέσει να συστήνομαι με το πραγματικό μου όνομα. Το θεωρώ πιο αληθινό – και το αληθινό είναι πάντα πιο οικείο. Και θέλω να με νιώθετε κοντά σας.

Το Μερτά το έχω “δανειστεί” από μία πολύ καλή φίλη της στενής μου συνεργάτιδας, Ράνιας. Η Μερτά ήταν εκπληκτική ψυχοερευνήτρια. Δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον σε αυτή τη ζωή. Η Ράνια αποφάσισε να αφιερώσει την τράπουλά της -που έχει φτιάξει η ίδια με κόπο και πολλή ενέργεια- στη Μερτά, η οποία είχε συμβάλει στην υλοποίηση του οράματός μας με τις πολύτιμες συμβουλές της λίγο πριν να ταξιδέψει στο επόμενο επίπεδο.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη ζωή σας!

Γεννήθηκα στον Καναδά από Έλληνες γονείς. Είμαι παιδί μεταναστών. Συγκεκριμένα, προέρχομαι από το Thomson της Manitoba, μία περιοχή η οποία έχει έντονη ινδιάνικη κουλτούρα. Ένιωθα πάντα μία έντονη ενέργεια -ίσως ο ανώτερος εαυτός ή μία ανώτερη δύναμη- που με καθοδηγούσε στη ζωή μου να ακολουθήσω το μονοπάτι της μεταφυσικής, της παραψυχολογίας και της μαντείας. Παρόλο που κατά καιρούς αποφάσιζα να σταματήσω να ασχολούμαι, πάντα κάτι με έλκυε στον κόσμο της ενέργειας.

διάβασε και αυτό  Εύα Μοσχολιού: Μια ερμηνεύτρια με ζεστή και βαθιά αισθαντική φωνή

Έχω μάθει πολλά από την οικογένειά μου. Έκανα και ταξίδια για να συλλέξω περισσότερες πληροφορίες και να εμβαθύνω τη γνώση μου. Επισκέφθηκα πολλές χώρες. Για παράδειγμα, στην Αφρική έμαθα κάποιες τεχνικές που σίγουρα δεν θα μπορούσα να αποκτήσω αν δεν πήγαινα στην πηγή να τις δω με τα μάτια μου.

Ξεκίνησα πριν από περίπου 20 χρόνια, σε μια εταιρία του κ. Τελίδη, όπου έκανα τηλεφωνικές προβλέψεις. Έπρεπε βέβαια να κάνω κι άλλες δουλείες για να επιβιώσω. Σιγά-σιγά όμως ξεκίνησα να ασχολούμαι πιο επαγγελματικά με τη μεταφυσική. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω σημαντικούς ανθρώπους, όπως τον κ. Θεοδωράκη στη Βερανζέρου. Από εκεί ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι και να ασχολούμαι πιο εντατικά, κυρίως τα τελευταία 3 χρόνια. 

Φτάνοντας στο σήμερα, έχω πάρει πλέον την απόφαση να δημιουργήσω κάτι καινούριο, κάτι δικό μου: ένα κατάστημα, τη Μερτά, αλλά κι έναν σύλλογο για όσους αγαπούν τη μεταφυσική. Έτσι θα μπορώ να προσφέρω γνώσεις και βοήθεια σε όσους το επιθυμούν. 

Εκτός από τις γνώσεις, παρέχουμε και όλα τα απαραίτητα ενεργειακά προϊόντα: κεριά, λιβάνια, αιθέρια έλαια και πολλά άλλα που αξίζει να δει κανείς από κοντά.

 

Λειτουργείτε διαισθητικά ή ακολουθείτε κάποια μεθοδολογία που διδαχτήκατε;

Και τα δύο είναι απαραίτητα στοιχεία για τη μεταφυσική. Η μεθοδολογία μού δείχνει τον τρόπο, αλλά η διαίσθηση με φέρνει πιο κοντά στο αποτέλεσμα. Με μία ανεπτυγμένη διαίσθηση, μπορώ να καταλαβαίνω ακόμα και τα πιο κρυφά κι ανείπωτα μυστικά, αλλά και τα στοιχεία του χαρακτήρα ενός ανθρώπου! 

Ακολουθώ διάφορες μεθόδους που ποικίλλουν ανάλογα με το τι ζητάει ο κάθε άνθρωπος. Επίσης, τις διδάσκω.

διάβασε και αυτό  Ο COVID-19 είναι απρόβλεπτος δεν κάνει διακρίσεις ...Θα τα καταφέρουμε όμως

 

Γιατί οι άνθρωποι αναζητούν λύση ή απαντήσεις στα προβλημάτά τους μέσω της μεταφυσικής;

Θεωρώ ότι πλέον οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί πολύ. Πλέον δεν είναι ταμπού, δεν έχουν τόσες προκαταλήψεις στο να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι. Σίγουρα έχουν μάθει ότι έχει βοηθηθεί πολύς κόσμος. Ψάχνουν περισσότερο να δουν τι μπορεί να συμβαίνει, πέρα από την επιστήμη, και σε μεταφυσικό επίπεδο.

 

Υπάρχει κάποια παρέμβαση μέσω της μαντικής τέχνης ως προς την έκβαση μιας υπόθεσης; Επηρεάζεστε συναισθηματικά όταν έρχεστε σε επαφή με δυσάρεστα συμβάντα;

Η ζωή μάς φέρνει στην πορεία μας αντιμέτωπους με κάποια γεγονότα και κάποια πρόσωπα τα οποία δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε… Εκτός από τα παθολογικά αίτια και τα θέματα υγείας τα πάντα μετουσιώνονται. Φανταστείτε ότι είναι σαν ένα τούβλο το οποίο είναι φυσικό να πέσει, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Μπορείς όμως να μην πέσει στο κεφάλι σου, να περάσει ξυστά.

Επηρεάζομαι γιατί είμαι άνθρωπος και με τους ανθρώπους που με γνωρίζουν -δεν θα τους πω απλά πελάτες, γινόμαστε οικογένεια- βάζω πολλή ενέργεια στο να τους βοηθήσω και να διατηρήσω επαφή. Τους νοιάζομαι, θέλω να είναι καλά!

 

Αυτή η αναζήτηση στο μεταφυσικό δημιουργεί εξαρτήσεις ή ακόμα και ένα είδος χειραγώγησης;

Το έχω δει σε πολλές περιπτώσεις. Εμείς, στη Μερτά, είμαστε πολύ εναντίον αυτού. Για αυτόν τον λόγο και ο τρόπος που δρούμε διαφέρει. Οι συνεργάτες μας διαφέρουν. Προσεγγίζουμε τη μεταφυσική κάτω από εντελώς διαφορετικό πρίσμα. Δεν μου αρέσει ούτε να χειραγωγώ αλλά ούτε και να εξαρτιέται ο άλλος από μένα. Θέλω πολύ να τον βοηθάω να βρίσκει το δικό του μονοπάτι, να ανοίγει τα φτερά του και να πηγαίνει σε οποίο προορισμό επιθυμεί! 

διάβασε και αυτό  Διαδικτυακές Συναντήσεις στη Kalitheapress Μαριάνθη Πλειώνη απαντά στην Τασσώ Γαΐλα.

 

Πόσο μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την έκβαση κάποιων γεγονότων ή καταστάσεων; 

Πολύ σίγουροι! Το γεγονός θα έρθει και στο χέρι μας είναι να το διαχειριστούμε σωστά. Μην ξεχνάμε ότι τα πάντα μετουσιώνονται!

 

Πού μπορούμε να σας βρούμε; 

Η διεύθυνσή μας είναι Πανεπιστημίου 57, εντός στοά Μάντακα στην Αθήνα και τα τηλέφωνά μας 6987119658 και 2100108865.

 

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2021 του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: