ΆποψηΤεχνολογία

Η άνοδος του πληθυσμού των gamer 

Στη σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι νέοι και νέες στρέφουν τα βλέμματά τους στα βιντεοπαιχνίδια για να περάσουν ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες τους. Βέβαια υπήρχαν πάντοτε gamers, από τη στιγμή της δημιουργίας των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια η αύξηση είναι ραγδαία.

Ένας, λοιπόν από τους λόγους είναι οι μεγάλες επενδύσεις που έγιναν στον κλάδο από το 2009 και ύστερα. Η απίστευτη βελτίωση των γραφικών των βιντεοπαιχνιδιών άρχισε να προσεγγίζει εύκολα το καταναλωτικό κοινό το οποίο “διψούσε” για κάτι αντίστοιχο. Συνεπώς, μπορεί να αναλογιστεί κανείς πως ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση των καταναλωτών άφησε έκπληκτους ακόμα και τους πιο δύσπιστους οδηγώντας έτσι στο περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς.

Συνταρακτική βελτίωση όμως δεν έγινε μόνο στο budget περί γραφικών και εικονικής ποιότητας, αλλά και στην μεταχείριση των gaming communities από τις εταιρίες που παρήγαγαν τα παιχνίδια. Η άμεση δημιουργία εκατοντάδων τμημάτων εξυπηρέτησης πελατών άφησε τους αγοραστές με το στόμα ανοιχτό καθώς είχαν βοήθεια ακόμα και για να περάσουν μια δύσκολη πίστα.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος για την πλέον εδραίωση των βιντεοπαιχνιδιών ως κάτι αναπόσπαστο από την καθημερινή μας ζωή δεν είναι άλλος πέραν της δωρεάν παροχής τους! Σίγουρα η πλειοψηφία των βιντεοπαιχνιδιών είναι επί πληρωμή αλλά οι μεγαλύτερες επιτυχίες στο χώρο του gaming έχουν γίνει από δωρεάν παιχνίδια όπως τα: League of Legends, Dota, Call of Duty- Modern Warfare, PUBG, Fortnite και πάρα πολλά ακόμη. Εννοείται πως υπάρχει επιλογή αγοράς αλλά αυτή γίνεται εντός παιχνιδιού και δεν επηρεάζει τις αποδόσεις των παικτών κρατώντας έτσι μια ισορροπία. Οι συνεχείς ενημερώσεις των παιχνιδιών αυτών που προσθέτουν συνεχώς καινούρια χαρακτηριστικά κρατώντας φρέσκο το ενδιαφέρον των παικτών.

διάβασε και αυτό  Tα νέα μοντέλα της Αpple - Πότε θα τα δούμε στην Ελλάδα

Κλείνοντας, θα ήθελα να προσθέσω πως ακόμη ένας παράγοντας είναι η ποικιλία και των παιχνιδιών αλλά και των κονσολών, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα για gaming σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο πολλών ειδών communities τα οποία αλληλεπιδρούν σε καθημερινή βάση, κάτι το οποίο ορισμένες φορές είναι όμορφο και ορισμένες εκνευριστικό, αλλά αυτά στο επόμενο μας άρθρο περί gaming.

 

Άρθρο του Άντυ Ζυμπερλίν

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Αφορά εταιρείες με προηγμένη πολιτική περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης …
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: