Συνταγή: Γιοβαρλάκια με τόνο

Υλικά:

250 γρ. τόνος κονσέρβας
1 κρεμμύδι τριμμένο
3-4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Φρυγανιά τριμμένη
Ασπράδια 2 αυγών χτυπημένα μαρέγκα
Λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για την σάλτσα:
½ λίτρο γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 κρόκοι αυγών
Μια πρέζα αλάτι
Χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Όταν ροδίσουν, τα βγάζουμε και με μια σπάτουλα τα τοποθετούμε με προσοχή σε ένα πυρέξ ή σε μία βαθιά πιατέλα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ροδίζουμε ελάχιστα το αλεύρι στο βούτυρο. Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά για να μην σβολιάσει και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Όταν βράσει και έχει αρχίσει να δένει, ρίχνουμε και το λεμόνι. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και ρίχνουμε λίγο-λίγο τη σάλτσα μέσα στους κρόκους. Κατόπιν, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια. Προσοχή η σάλτσα να μην γίνει πηχτή, γιατί κρυώνοντας θα πήξει περισσότερο. Αν η σάλτσα φαίνεται πολλή, μειώνουμε τα υλικά.

Facebook Comments Box



Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Οι συνταγές της Μαρίας κόρης του Προκόπη Παυλόπουλου για Γεμιστά και Μελιτζάνες στο φούρνο

Απάντηση

Recommended
Επεκτείνεται σήμερα σε όλη τη χώρα, από τα 11.000 φαρμακεία, η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: