«Με στοχευμένες παρεμβάσεις στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές»

Από τη Δευτέρα 09/08/2021 το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, με τα κλιμάκιά του συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη σε πυροπαθείς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα μικτά κλιμάκια Ιατρών, Νοσηλευτών, Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών, μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου 1110 έχουν παράσχει υποστήριξη στις παρακάτω περιπτώσεις:

⦁ Παροχή οδηγιών σε περισσότερους από 500 συμπολίτες μας,
⦁ Παροχή Πρώτων Βοηθειών και οδηγίες σε περισσότερους από 1500 συμμετέχοντες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών,
⦁ Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε 30 οικογένειες,
⦁ Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης κατ’ οίκον σε 27 ηλικιωμένους
Τα μικτά κλιμάκιά που έχουν αναλάβει δράση, κατόπιν των οδηγιών του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη, βρέθηκαν στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία τροφοδοσίας που δημιουργήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για τους πυρόπληκτους στην Πλατεία Αφιδνών Κιούρκα, στην Πλατεία Θρακομακεδόνων, στην Πλατεία του Άγιου Στέφανου, στο Κεντρικό Κτίριο στη Γέφυρα Αφιδνών και στην Πλατεία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η προσφορά των Ιατρών και Νοσηλευτών αφορούσε την παροχή οδηγιών σχετικά με τις συνέπειες που πιθανόν να επιφέρει το τοξικό «νέφος» της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα αιωρούμενα σωματίδια της αιθαλομίχλης.

Με αφορμή την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γ. Κεχρή και τον Συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων Δρ. Πάνος Α. Ευσταθίου, δήλωσε:

«Με στοχευμένες παρεμβάσεις στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ευχαριστώ όλο το επιστημονικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και στελεχιακό δυναμικό του ΚΕΠΙΧ που ανταποκρίθηκε με συνέπεια και αυταπάρνηση στο κάλεσμά μας.

Η έμπρακτη υποστήριξη των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές αποτελεί βασικό στόχο μας. Μέσα στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το ξέσπασμα των πυρκαγιών μέχρι και σήμερα έχουμε δεχθεί πληθώρα αιτημάτων από τους συνανθρώπους μας, τόσο αυτούς που επλήγησαν άμεσα, αλλά και από αυτούς που επλήγησαν έμμεσα, όπως τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, που βλέπανε τους συνανθρώπους τους να υποφέρουν, αλλά και όλους αυτούς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, όπως τους Πυροσβέστες, Αστυνομικούς, αλλά και το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, πληθώρα αιτημάτων από τις πληγείσες περιοχές, είχαμε από γονείς παιδιών, οι οποίοι ανέφεραν ιδιαίτερη ανησυχία για τον πως τα παιδιά τους θα αντιμετωπίσουν και θα διαχειριστούν αυτό που βίωσαν. Επιπλέον, Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Κέντρου Επιχειρήσεων βρέθηκαν σε σημεία που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και επισκέφθηκαν οικίες με οικογένειες, ηλικιωμένους και παιδιά, καταγράφοντας τα αιτήματά τους, προφέροντάς τους ανακούφιση και καθοδήγηση. Όλα τα στοιχεία, αξιολογούνται και αξιοποιούνται από τους αρμόδιους και στο πλαίσιο ολιστικής και ολοκληρωμένης παρέμβασης, οργανώνονται και συντονίζονται στοχευμένες παρεμβάσεις για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη».

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  19 προσαγωγές και έξι συλλήψεις για εμπρησμό σε όλη τη χώραΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Την ηθική και υλική συμπαράστασή του στους πληγέντες και στους…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: