ΕλλάδαΚοινωνία

Στον χορό των Ρίχτερ η Νότια Εύβοια

Συνεχίζεται ο χορός των ρίχτερ στην Νότια Εύβοια μετά από τη σεισμική δόνηση με 4,8 ρίχτερ, έγινε άλλος ένας 4,2 ρίχτερ πριν λίγη ώρα. O νέος σεισμός σημειώθηκε στις 7:23 το πρωί της Τρίτης (29/11) 8 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες, στην Εύβοια και έγινε και αυτός αισθητός στην Αττική μετά τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε μία ώρα νωρίτερα.

Για «εκτόνωση» έκανε λόγο λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μολονότι όπως είπε «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι».

Σε δική του ανάρτηση λίγο μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ο σεισμολόγοςΓεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «η σεισμική δράση βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί με μικρότερα μεγέθη από αρκετές μέρες».

«Συνεπώς, επιβάλλεται η συνολική αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη και τις δονήσεις που έγιναν πριν από λίγη ώρα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Στις 7:56 σημειώθηκε νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή με αυτή των 4,8 Ρίχτερ που έγινε, επίσης, αισθητός σε περιοχές της Αττικής

Σημειώνεται ότι στη 1:38 τα ξημερώματα στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί σεισμός 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 9χλμ. βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.

 

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Γιάννης Μπαλάφας στο Αμαξοστάσιο Καλλλιθέας και στο εκλογικό κέντρο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μαζί με άλλους συνυποψήφιους

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: