Πολιτική

Με Βλέμμα στο Συνέδριο οι υποψήφιοι για αρχηγία ΚΙΝΑΛ

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο δίνουν τα τρία –προσώρας– εσωκομματικά στρατόπεδα στο ΚΙΝΑΛ. Και μπορεί η παραπάνω φράση συνήθως να σηματοδοτεί την εκκίνηση της «θερινής ραστώνης», ωστόσο οι επερχόμενες εσωκομματικές κάλπες θα κρατήσουν άπαντες σε πλήρη εγρήγορση τον Αύγουστο.

Η πλευρά της Φώφης Γεννηματά προετοιμάζει το έδαφος για τα δύο ορόσημα του πρώτου φθινοπωρινού μήνα. Πρώτο, η 3η Σεπτεμβρίου, που αποτελεί μεν κάθε χρόνο πεδίο ανάδειξης της κληρονομιάς του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές: Ο «πράσινος ήλιος» έχει τεθεί στο προσκήνιο πολύ πιο εμφατικά σε σχέση με τις εσωκομματικές του 2017, όταν το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ έκανε τα πρώτα του βήματα.

«Τρέχοντας», λοιπόν, με δύο δρομείς που φέρουν έντονα το πασοκικό πρόσημο, η κ. Γεννηματά –παρότι εγγυήτρια συνέχισης του ενιαίου φορέα– θα απευθυνθεί στην ιδρυτική επέτειο με αμεσότητα στην «πράσινη» βάση του κόμματος, που αποτελεί δεδομένα και τον βασικότερο ρυθμιστή των εκλογών.

Δεύτερο ορόσημο θα είναι η ΔΕΘ, όπου, με την ανάδειξη του «Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου», επί της ουσίας θα παρουσιαστεί η πρόταση διακυβέρνησης του Κινήματος, που ταυτόχρονα θα αποτελέσει και μέρος του «μανιφέστου» της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για την επανεκλογή της. Οι δύο παραπάνω σταθμοί θα οδηγήσουν στην Κεντρική Επιτροπή, μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου, όπου η κ. Γεννηματά θα «συναντηθεί» με τους συνδιεκδικητές της ηγεσίας για να χαρτογραφηθεί το έδαφος προς την κάλπη.

«Με το πόδι στο γκάζι», όπως λένε από το περιβάλλον του, θα διανύσει την ίδια διαδρομή και ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνεχίζοντας με αμείωτους ρυθμούς τις περιοδείες σε όλη τη χώρα, ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται η τελική του διακήρυξη, μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης των θέσεών του. Επιπλέον, ο πρώην υπουργός, πριν την Κεντρική Επιτροπή, είναι πιθανό να πραγματοποιήσει και την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση.

διάβασε και αυτό  Ανδρέας Λοβέρδος στηρίζω Νίκο Ανδρουλάκη

Στο ίδιο περίπου χρονικό σημείο προγραμματίζεται και η επίσημη παρουσίαση του πολιτικού πλαισίου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αυτές τις ημέρες περιοδεύει στη γενέτειρά του, Κρήτη.

Πάντως, όσον αφορά συνολικά τις εσωκομματικές τάσεις, οι δύο «αντίπαλοι» της κ. Γεννηματά φαίνεται πως συνθέτουν αυτή τη στιγμή το βασικότερο εσωτερικό «μπρα ντε φερ» ως προς την οικοδόμηση συμμαχιών, που αναμένεται να διαρκέσει αρκετά.

Μεγαλώνει το «παζλ» των υποψηφίων;

Τέλος, υπάρχει και ο «άγνωστος Χ» του αριθμού των υποψηφιοτήτων. Δεδομένα προς το παρόν δεν υπάρχουν, ωστόσο η επικρατούσα αίσθηση εντός του ΚΙΝΑΛ είναι ότι στην πορεία θα υπάρξει τουλάχιστον μία προσθήκη στην κούρσα, με τον Χάρη Καστανίδη να προκρίνεται ως πιθανότερος για τέταρτος υποψήφιος.

Σταθερά στο «κάδρο» βρίσκεται πάντως και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος κινείται μεν με το βλέμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές και στην Α΄ Αθηνών, όμως παράλληλα «τρέχει» περιοδείες και εκτός Αττικής, καθώς πρόσφατα βρέθηκε σε Θράκη και Φθιώτιδα.

Πρόκειται πάντως για δύο πιθανές υποψηφιότητες που εν πολλοίς «τέμνονται» ως προς τις εσωκομματικές δεξαμενές που στοχεύουν, εγείροντας το ερώτημα αν υπάρχει ζωτικός πολιτικός χώρος και για τις δύο στον δρόμο προς την κάλπη.

Πηγή vimapress

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
«Ελλάδα- Ευρώπη μαζί για την ανάπτυξη και την συνοχή» τόνισε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: