Άρθρα

Ζούμε σε έναν Δήμο οπως η Καλλιθέα με μεγάλη κτιριακή πολυμορφία και ιστορία

  Κάθε φορά παρατηρώ κτίρια που μαρτυρούν τη ιστορία της πόλης, πνιγμένα ανάμεσα από παλιές και μοντέρνες πολυκατοικίες που με πείσμα στέκουν δίπλα μας ενάντια στο χρόνο και την φθορά.
Ένα Blog Για Την Αρχιτεκτονική Της Καλλιθέας. I Kid You Not.
  Περπατώντας στους δρόμους ανακαλύπτεις την αρχιτεκτονική της Καλλιθέας, του 19ου και 20ού αιώνα, τα νεοκλασικά, τα κτήρια του μεσοπολεμικού και του μεταπολεμικού μοντερνισμού την ιστορία χρόνων από τις υπέροχες μονοκατοικίες του 30 – 40 στα προσφυγικά 50 – 60 στης κακόγουστες πολυκατοικίες του 70 – 80 και μέχρι την σύγχρονη δόμηση της εποχής μας.
Αν μη τη άλλο σε εξιτάρει θέλοντας να περιφέρεσαι και να ανακαλύπτεις όλο και περισσότερα κτήρια με ιστορία, πού η πόλη μας έχει ακόμα αρκετά.
Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα; | Eptanews.gr
Πολύ δε περισσότερο για μένα που αυτή είναι η δουλειά μου ως δομικός και την οποία κάνω με ιδιαίτερη αγάπη και ενδιαφέρον με παράδοση τεσσάρων γενεών στης οικοδομές.
Δυστυχώς όμως δεν είναι όλα ιδανικά πλασμένα ώστε να θαυμάζουμε μόνο το τοπίο, Όχι!! έχουν μια πόλη που χρειάζεται κτιριακή φροντίδα, υπάρχει δυστυχώς η νοοτροπία ότι “το σπίτι μας μέσα να είναι ωραίο και έξω θα δούμε”… Μεγάλο λάθος και ιδιαίτερα στις πολυκατοικίες που παραμελούνται οι προσόψεις και εν γένει οι κοινόχρηστοι χώροι με αποτέλεσμα να έχουμε πραγματικά επικίνδυνα για την ακεραιότητα των περίοικων κτήρια.
Επισκευή κτιρίου εξωτερικών όψεων στη Φιλοθέη - eletech.gr.gr
Πρέπον θα ήταν η ενημέρωση γύρω από το σοβαρό θέμα της συντήρησης τον όψεων ιδιαίτερα στις πολυκατοικίες και το πως μπορεί μέσα από την ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή των έτσι ώστε να κάνουμε την πόλη μας ναι μεν πιο όμορφη αλλά βασικά πιο ασφαλή.
Θέλοντας και εμείς να προσφέρουμε κάτι, μέσω της εταιρείας που διατηρώ εδώ και 33 χρόνια δίνουμε την δωρεάν δυνατότητα σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές να λάβουν οικονομοτεχνική και υλικοτεχνική εκτιμήσει για την αποκατάσταση των κατοικιών τους για να μπορέσουν να προβούν άμεσα σε επισκευές βοηθώντας τούς με ανταγωνιστικές τιμές και με διακανονισμούς.
Γιατί νοιάζομαι για την Καλλιθέα μας …Είμαι σίγουρος φίλοι μου Καλλιθεάτες ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας ακόμα καλύτερη!!
Facebook Comments Box

Απάντηση