ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕπιχειρήσεις

Παναγιώτης Λαζαρόπουλος η Καλλιθέα πρέπει να συνεχίσει να Αλλάζει και να ανακαινίζεται

Ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Λαζαρόπουλος είναι από τους ανθρώπους που είναι γνωστός στην Καλλιθέα μέσα από την επιχείρηση “Γενική Εργοληπτική” την οποία ξεκίνησε  πριν  χρόνια, αλλά και σαν κάτοικος που ενδιαφέρεται για τα κοινά. Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος πριν λίγο καιρό του έκανε πρόταση να είναι ένας από τους υποψήφιους για τις δημοτικές εκλογές με την ανεξάρτητη  δημοτική του παράταξη “Η Καλλιθέα Αλλάζει” μια πρόταση που την έκανε δεκτή όπως μας αναφέρει σε συνάντηση που είχαμε στην επιχείρηση του.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαζαρόπουλος  απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε ο Δημήτρης Μπιζιώτας για την υποψηφιότητα του και πως μπορεί να συνεισφέρει στην Καλλιθέα που πρέπει να συνεχίζει να Αλλάζει

Πως και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Τοπική αυτοδιοίκηση στην Καλλιθέα και ποια είναι τα πιστεύω σας για την τοπική αυτοδιοίκηση εν γένει του Δήμου μας

 Η αλήθεια είναι ότι πολύ καιρό παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Τοπική αυτοδιοίκηση, έχω διατυπώσει και διάφορες προτάσεις κατά το παρελθόν, στο μέτρο που μου αναλογούσε, για την καλύτερη ποιότητα ζωής, την οποία οφείλει ένας δήμος να παρέχει στους πολίτες του. Μέσα από αυτή μου την εμπλοκή – παρέμβαση, ήρθε η τιμητική για μένα πρόταση από τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο, για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο, και άρα, την ουσιαστική μου εμπλοκή με τα κοινά.
Θεωρώντας λοιπόν, ότι, οφείλουμε να εκτιθέμεθα στην κρίση των συμπολιτών μας, έτσι ώστε οι ιδέες μας να μη μένουν μόνο σε επίπεδο συζήτησης, αλλά να μπαίνουν σ’ ένα σύστημα προτάσεων μέσα στους θεσμούς, αποφάσισα να εμπλακώ με τα κοινά και να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση αυτή, θέλοντας να βοηθήσω με όλες μου τις δύναμης να γίνουν τομές σε θέματα καθημερινότητας των συμπολιτών μας, καταθέτοντας τις προτάσεις μου και τις λύσεις επί των προβλημάτων που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
 Ασχολείστε επαγγελματικά με τις οικοδομές και τις ανακαινίσεις σε μια πόλη που έχει πολλά σπίτια προσφυγικά ποια είναι η πρόταση σας για αυτά
Θίγετε ένα πολύ ιδιαίτερο και δύσκολο θέμα!
 Λίγοι γνωρίζουν ότι τα προσφυγικά χτίστηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες του τότε μετακινούμενου πληθυσμού από την καταστροφή της Μικράς Ασίας. Αυτά τα οικήματα, είχαν ουσιαστικά ημερομηνία λήξης, κάτι που διατυπώθηκε περίτρανα στο σεισμό του 1999 και στις τότε ζημιές που προέκυψαν. Υπάρχει ακόμα βέβαια το ερώτημα, πως και γιατί μετατράπηκαν τα κόκκινα σε κίτρινα, πως και γιατί παραβλέφθηκαν ζημιές οι οποίες αφορούσαν ακραίες περιπτώσεις (π.χ. μετακίνηση στέγης), πως και γιατί δεν ζητήθηκε ο πλήρης στατικός έλεγχος και οι τρόποι επισκευής, αν αυτό ήταν εφικτό.
Τα «προσφυγικά», είναι κομμάτι της ιστορίας αυτής της πόλης, όπως κομμάτι της είναι το κόκκινο σπίτι, το πέτρινο, η οικία Δαβάκη κ.α. Θα πρέπει λοιπόν, να εξετάσουμε με απόλυτη σοβαρότητα το θέμα αυτό, θα πρέπει να αποφασίσουμε το πόσο ασφαλή είναι, ή με ποιους τρόπους θα τα κάνουμε ασφαλή, θα πρέπει ν’ αποφασίσουμε συνολικά και με βαθιά ανάλυση το τι θα κάνουμε με αυτές τις ιστορικές οικίες και όχι μέσα από λαϊκιστικές κορώνες ή όμορφα λόγια που χαϊδεύουν αυτιά, να διατυπώσουμε ανέφικτες ή επικίνδυνες προτάσεις !
Διάσωση λοιπόν των ιστορικών αυτών κτηρίων, όπου αυτή είναι εφικτή και να τα καταστήσει λειτουργικά και χρηστικά, η οποία θα αναδεικνύει τα κτήρια και κατ επέκταση τον δήμο μας.
Αν εκλεγείτε ποια είναι τα πέντε βασικά θέματα που θα μπορέσετε να βοηθήσετε ώστε να επιλυθούν
1) Αν και η δημοτική αστυνομία κάνει τα δέοντα, πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο πρόβλημα των διπλοσταθμευμένων και προπάντων της άναρχης στάθμευσης στους εσωτερικούς δρόμους της πόλης μας, ταυτόχρονα όμως και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες που το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.
Ξέρετε… είναι βασικό θέμα η καλλιέργεια της κυκλοφοριακής αγωγής, η ανάπτυξη σωστής οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφοριακής παιδείας  σε οδηγούς και πεζούς
για να έχουμε μια ασφαλή πόλη και να μην έχουμε απώλειες που είναι ότι χειρότερο και άδικο.
Δράσεις παντού λοιπόν για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών.
2) Είμαστε ένας εμπορικός δήμος, με υπέροχη αγορά και τέλεια συγκοινωνία, αλλά έχουμε θέμα με τους χορούς στάθμευσης. Σίγουρα έχουν γίνει πολλά βήματα για το θέμα αυτό από την δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια, σε μια πόλη που δεν έχει παραπάνω δυνατότητες επέκτασης και αυτό το ξέρουμε όλοι, πιστεύω όμως ότι θα πρέπει να κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια, να γίνει η υπέρβαση στο καυτό αυτό θέμα που ταλαιπωρεί τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας.
3) Η ένταξη της πόλης σ’ ένα σύστημα ανάδειξης των πολιτιστικών χώρων, των χώρων κληρονομιάς και των καταστημάτων εμπορίου και εστίασης που σε μεγάλο πλήθος διαθέτη και που με τις δράσεις της δημοτικής αρχής έχουμε μάθει όλοι μας. Πιστεύω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να το αναδείξουμε και έξω από τα όρια του δήμου μας με διάφορες δράσεις έτσι ώστε να ανεβάσουμε την αξία του τόπου και να προσελκύσουμε επισκέπτες και καταναλωτές.
4) Ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι η ακόμα καλύτερη και άμεση καθαριότητα, στην οποία αν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεραστία βήματα και ο δήμος μας έχει έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους και εξοπλισμό, θα πρέπει όμως να προσπαθήσουμε με στοχευμένες δράσεις να διεγείρουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το αυτονόητο.
5) Η κατάθεση προτάσεων για εκμετάλλευση των όποιων κενών χώρων για τη δημιουργία σύγχρονων μικρόν πάρκων τσέπης στις γειτονιές. Μικρές οάσεις πρασίνου και δροσιάς οι οποίες θα δώσουν μια ακόμα ανάσα στην πολύβουη πόλη μας και στους γονείς δημότες, έτσι ώστε με τα παιδιά τους να απολαμβάνουν ένα υγιεινό, δροσερό, πράσινο περιβάλλον κοντά στα σπίτια τους.
Facebook Comments Box

Απάντηση