Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε υπαίθριο χώρο παλιάς βιομηχανικής εγκατάστασης στην περιοχή Λεύκα της Πάτρας, προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ανησυχία στους κατοίκους λόγω των πυκνών καπνών.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο όπου βρίσκονται αποθηκευμένα ελαστικά, γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά το έργο της κατάσβεσης, καθώς η καύση τους παράγει έντονο και τοξικό καπνό.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και έξι οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η εστία της φωτιάς εντοπίζεται στο πίσω τμήμα του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη ώστε να περιορίσουν την εξάπλωσή της.
Μήνυμα από το 112 για τους καπνούς
Λίγο μετά τις 20:00 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, λόγω της επικίνδυνης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τους καπνούς.
Οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, να κρατούν κλειστά πόρτες και παράθυρα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.
Δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες, καθώς η καύση μεγάλων ποσοτήτων ελαστικών δημιουργεί ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ενώ η περιοχή παραμένει υπό στενή επιτήρηση για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.