Σχέσεις

Πόσες “στιγμές” Sex έχουν τα ζευγάρια;

Η οικειότητα στο γάμο είναι ένα ζωτικό γρανάζι για την ομαλή λειτουργία μιας σχέσης. Όταν το σεξ και η οικειότητα εγκαταλείπουν έναν γάμο, το μυαλό σας δεν μπορεί παρά να πάει στο πιο σκοτεινό μέρος και να ανησυχεί ότι ο σύντροφός σας δεν σας βρίσκει πλέον ελκυστική ή έχει σχέση.

Αυτό θέτει το ερώτημα, μπορεί ένας γάμος χωρίς φύλο να επιβιώσει;

Αν και το σεξ δεν είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την ευτυχία της σχέσης, το σεξ και η οικειότητα που λείπει στο γάμο σας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ζητήματα σχέσης όπως θυμό, απιστία, διακοπή της επικοινωνίας, έλλειψη αυτοεκτίμησης και απομόνωση – όλα αυτά μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτα ζημιά στη σχέση, που καταλήγει σε διαζύγιο .

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε γιατί τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ και κατανοήστε καλύτερα τη σεξουαλική δυναμική των σχέσεων:

Γιατί τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ; Οι 12 κορυφαίοι λόγοι

Οι παρακάτω είναι μερικοί συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους η οικειότητα χάνεται από έναν γάμο.

Ρίξτε μια ειλικρινή ματιά στη σχέση σας και δείτε εάν κάποιο από αυτά ισχύει. Απλώς μπορεί να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τους βασικούς λόγους για τους οποίους λείπει η οικειότητα στο γάμο σας και να επιστρέψετε στον δρόμο για να επαναφέρετε την οικειότητα στο γάμο σας .

1. Τεράστιο άγχος

Οι γυναίκες, ειδικότερα, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική επιθυμία ενός άνδρα. Αν ψάχνετε έναν τρόπο να διορθώσετε την οικειότητα που λείπει στο γάμο σας, πρέπει να σκοτώσετε τον μεγαλύτερο ένοχο σε έναν γάμο χωρίς φύλο – το άγχος.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε περάσει τη ζωή μας λέγοντας ότι οι άντρες έχουν πάντα διάθεση για σεξ, και αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Το άγχος στη δουλειά ή στο σπίτι μπορεί να εξαντλήσει τους άνδρες και τις γυναίκες, κάνοντας τον ύπνο ή κάποιον άλλο τρόπο χαλάρωσης πιο ελκυστικό από το σεξ.

Μελέτες έχουν βρει μια σχέση μεταξύ του στρες και της μειωμένης σεξουαλικής ορμής . Μιλήστε με τον σύντροφό σας για το τι του προκαλεί άγχος και κάντε ό,τι μπορείτε για να βοηθήσετε να αφαιρέσετε μερικά από τα βάρη από τους ώμους του.

Η αγανάκτηση μπορεί να ασκήσει πίεση στην οικειότητα

2. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Τα θέματα αυτοεκτίμησης και εικόνας σώματος δεν επηρεάζουν μόνο τις γυναίκες. Κανείς δεν εξαιρείται από το να νιώθει υποτιμητικός για τον εαυτό του.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις ενός ατόμου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σωματική οικειότητα, επειδή οδηγεί σε αναστολές και, τελικά, σε μια σχέση χωρίς φύλο.

Εάν λείπει η οικειότητα στο γάμο σας, καλλιεργήστε τη συνήθεια να κομπλιμέντατε και να εκτιμάτε τον σύντροφό σας.

Κάντε κομπλιμέντα στο σύζυγό σας και ενημερώστε τον ότι τον βρίσκετε ελκυστικό. Μπορείτε να τα κάνετε πιο άνετα αφήνοντας τα φώτα χαμηλά και μένοντας κάτω από τα καλύμματα.

Η γυναίκα σου δεν ενδιαφέρεται για το σεξ; Η έλλειψη οικειότητας στο γάμο από τον σύζυγό σας σας τρώει την ηρεμία; Να είστε υπομονετικοί και να κάνετε το μέρος σας για να επιλύσετε ζητήματα οικειότητας και να τους βοηθήσετε να νιώσουν αγαπητοί και επιθυμητοί.

3. Απόρριψη

Έχετε απορρίψει τις προόδους του συντρόφου σας στο παρελθόν; Ίσως να έχετε ενθουσιαστεί λιγότερο όταν προσπάθησαν να σας δείξουν στοργή μέσα ή έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Αυτά τα πράγματα μπορούν να αποτρέψουν τον σύντροφό σας από την οικειότητα.

Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι ο σύντροφός του βλέπει το σεξ μαζί του ως αγγαρεία, και αυτό μπορεί να συμβεί αν αναβάλλετε συνεχώς το σεξ ή δεν το ξεκινήσετε ποτέ.

διάβασε και αυτό  Η μουσική είναι τόσο ευχάριστη όταν υπάρχει στο σεξ...

Η έλλειψη σεξ σε μια σχέση βλάπτει τη σύνδεση ενός ζευγαριού και οδηγεί σε μια σειρά από συζυγικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης .

Η ζωή σε έναν γάμο χωρίς φύλο μπορεί να κάνει τους συντρόφους να αισθάνονται ανεπιθύμητοι, μη ελκυστικοί και εντελώς αποθαρρυμένοι. Ο γάμος γίνεται αγγαρεία, και ως αποτέλεσμα, οποιοσδήποτε από τους συντρόφους αρχίζει να νιώθει απογοήτευση και χάνει το κίνητρο να αφιερώσει ενέργεια και σε άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής.

Εάν αναζητάτε συμβουλές για το πώς να επιβιώσετε από έναν γάμο χωρίς φύλο ή να ξεπεράσετε την έλλειψη οικειότητας στο γάμο, θα ήταν πολύ χρήσιμο να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο σεξοθεραπευτή που ασχολείται με προβλήματα οικειότητας.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις ενός ατόμου

4. Αγανάκτηση

Ο σύντροφός σας μπορεί να νιώθει αγανάκτηση.

Τα άλυτα ζητήματα στη σχέση σας μπορεί να τα κάνουν να απομακρυνθούν και να αποσυρθούν στοργικά και συναισθηματικά. Εάν δεν υπάρχουν κραυγαλέα ζητήματα που μπορείτε να σκεφτείτε, τότε σκεφτείτε εάν ο σύντροφός σας αισθάνεται ότι δεν εκτιμάται ή απογοητεύεται από τον τρόπο που τον αντιμετωπίζετε.

Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στην ουσία είναι να μιλήσετε ανοιχτά για τη σχέση και να προσπαθήσετε να επιλύσετε τυχόν ζητήματα που μπορεί να τεντώσουν την οικειότητα.

5. Έλλειψη μη σωματικής οικειότητας

Η οικειότητα που λείπει σε έναν γάμο δεν είναι μόνο η έλλειψη σεξ.

Η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να υποφέρει εάν υπάρχει επίσης έλλειψη συναισθηματικής οικειότητας . Το να νιώθετε αποσύνδεση από τον σύντροφό σας μπορεί να δυσκολέψει τη σύνδεση κατά τη διάρκεια του σεξ ή να το απολαύσει. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις γυναίκες. Οι άνδρες λαχταρούν συναισθηματική οικειότητα και από τους συζύγους τους.

Περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση συναισθηματικής οικειότητας και τελικά να επαναφέρει τη σωματική οικειότητα. Είναι σημαντικό για τα ζευγάρια να καταλάβουν γιατί το σεξ είναι σημαντικό και πώς τα ζευγάρια μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οικειότητα και το σεξ ως κόλλα για να διατηρήσουν τον ερωτικό τους δεσμό.

6. Γίνετε πλατωνικοί σύντροφοι με την πάροδο του χρόνου 

Ένας από τους λόγους για να εξηγήσουμε γιατί τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ είναι ρίχνοντας μια ματιά στην καθημερινή τους δυναμική, καθώς μπορεί να έχουν γίνει πλατωνικοί με τον καιρό.

Ένα παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να παγιδευτεί στον καθημερινό αγώνα της ζωής, όπου καταλήγουν να παραβλέπουν τη σεξουαλική πτυχή της σχέσης τους. Γίνονται εκδοχές συγκατοίκων ή καλύτερων φίλων που οδηγούν τη ζωή τους μαζί.

Σχετική ανάγνωση:  10 σημάδια ότι βρήκατε την πλατωνική αδελφή ψυχή σας

Έχετε απορρίψει τις προόδους του συντρόφου σας στο παρελθόν

7. Εξάντληση

Καμία οικειότητα στις σχέσεις δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα σωματικής ή ψυχικής εξάντλησης που μπορεί να αντιμετωπίζει το ζευγάρι. Μπορεί να κάνει τον έναν ή και τους δύο συντρόφους να μην έχουν κίνητρο για σεξ.

8. Ανία

Αναρωτιέστε πότε τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ; Πιθανό όταν σταματήσουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα στην κρεβατοκάμαρα.

Το σεξ μπορεί να γίνει βαρετό αν δεν δοκιμάζετε συνεχώς πράγματα που μπορούν να το κάνουν πιο διασκεδαστικό, συναρπαστικό και ελκυστικό. Ελλείψει νέων τρόπων για να απολαύσετε το σεξ με τον σύντροφό σας, το συζυγικό σεξ μπορεί να γίνει βαρετό για κάποιους.

9. Έλλειψη υγιεινής 

Όταν η οικειότητα σταματά σε μια σχέση, μπορείτε να προσπαθήσετε να αξιολογήσετε εάν υπήρξε διαφορά στη διατήρηση της υγιεινής είτε από εσάς είτε από τον σύντροφό σας.

Όταν δύο άνθρωποι είναι μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αρχίσουν να θεωρούν δεδομένα, και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη διατήρηση καλής υγιεινής. Και ως εκ τούτου, η κακή υγιεινή μπορεί να γίνει ο λόγος για τον σύντροφό τους να χάσει το ενδιαφέρον του για αυτούς σεξουαλικά.

διάβασε και αυτό  Στο ντιβάνι με την Μαρία Παπά

10. Μορφή αποπληρωμής ή τιμωρίας

Ίσως χρειαστεί να αρχίσετε να ανησυχείτε για τις συνέπειες της έλλειψης οικειότητας σε μια σχέση, εάν ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι καταλήξουν να αρνούνται το σεξ ως μια μορφή τιμωρίας για κακή συμπεριφορά του συντρόφου τους. Μερικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έλλειψη σεξ για να τιμωρήσουν τον σύντροφό τους με την πάροδο του χρόνου, για διαφωνίες, τσακωμούς ή αντίθετες απόψεις.

11. Θέματα υγείας

Ένας από τους σημαντικούς λόγους για να μην κάνετε σεξ μπορεί να βασίζεται σε θέματα υγείας που εμποδίζουν τις σεξουαλικές ικανότητες και επιθυμίες κάποιου. Η ορμονική ανισορροπία και η στυτική δυσλειτουργία είναι μερικοί τέτοιοι λόγοι που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα κάποιου να κάνει σεξ.

12. Γήρανση

Η μη σεξουαλική επαφή στις σχέσεις μπορεί επίσης να αποδοθεί σε παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία. Οι ορμόνες και η σωματικότητα κάποιου μπορεί να αντιμετωπίζουν ορισμένα όρια καθώς μεγαλώνει, και αυτό μπορεί να επηρεάσει τις σεξουαλικές του σχέσεις με τον σύντροφό του.

Μερικές συνήθεις ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες απαντήσεις σε ορισμένες σημαντικές ερωτήσεις που σχετίζονται με τα ζευγάρια που δεν κάνουν σεξ και μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τα πράγματα:

  • Είναι φυσιολογικό για τα ζευγάρια να σταματήσουν να κάνουν σεξ;

Είναι φυσιολογικό για τα ζευγάρια να περνούν από διάφορες φάσεις στη σεξουαλική τους ζωή, μερικές από τις οποίες μπορεί να χαρακτηρίζονται από έλλειψη ή μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ τους. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να γίνουν προβληματικά εάν η έλλειψη σεξ διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμία ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Τα ζευγάρια μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συναντήσουν έναν ειδικό για συμβουλευτική σχέσεων για να τα βοηθήσουν να λύσουν τυχόν σεξουαλικά προβλήματα μεταξύ τους.

  • Σε ποια ηλικία σταματούν τα περισσότερα ζευγάρια να κάνουν σεξ;

Δεν υπάρχει καθορισμένη ηλικία μέχρι την οποία τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ. Ωστόσο, μελέτες που διεξήχθησαν για τη σεξουαλική συχνότητα των ανθρώπων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συνήθως τα ζευγάρια παρουσιάζουν μείωση με την πάροδο του χρόνου.

  • Τι συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι σταματήσει να κάνει σεξ;

Εάν λείπει η οικειότητα στο γάμο σας, θα υπάρξουν ρωγμές στη σχέση σας, που θα οδηγήσουν σε πιθανή μόνιμη απώλεια συναισθηματικής και λεκτικής σύνδεσης με τον σύζυγό σας.

Εδώ είναι τα άλλα προβλήματα που μπορούν να εξηγήσουν τι συμβαίνει όταν τα ζευγάρια σταματούν να κοιμούνται μαζί:

  • Οι σύντροφοι αρχίζουν να αποσύρονται ο ένας από τον άλλον
  • Ο απορριφθείς σύντροφος νιώθει ότι δεν τον αγαπούν και δεν τον έχουν ανασφάλεια
  • Οι πιθανότητες απάτης ενός συζύγου πολλαπλασιάζονται
  • Εάν τα προβλήματα οικειότητας επιμείνουν, το διαζύγιο είναι επικείμενο

Για να διορθώσετε έναν γάμο χωρίς φύλο ή να ξεπεράσετε την οικειότητα που λείπει στο γάμο σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις αιτίες της έλλειψης οικειότητας στο γάμο.

Τελικές σκέψεις 

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Η έλλειψη σεξουαλικής οικειότητας στον γάμο μπορεί να πηγάζει από πολλά πράγματα. Αποφύγετε να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα και κάντε μια ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σας χωρίς να είστε κατηγορητικοί. Μην αφήσετε μια κατάρρευση της οικειότητας να δημιουργήσει έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης, συζυγικές συγκρούσεις, δυσαρέσκεια στις σχέσεις και πικρία στο γάμο σας.

Ένας δυστυχισμένος γάμος δεν είναι το καλύτερο μέρος για να κάνετε παρέα με τον σύντροφό σας. Μάθετε πώς να διορθώνετε και να αναζωπυρώνετε τη σπίθα στη σχέση σας, να ενισχύσετε τον δεσμό αγάπης με το σημαντικό σας άλλον, προτού ελάχιστη ή καθόλου οικειότητα στο γάμο οδηγήσει σε κατάρρευση του γάμου.

διάβασε και αυτό  Ξεπέρασε τον εαυτό σου επιλέγοντας φέτος ένα sexy micro bikini

Η απώλεια της σεξουαλικής οικειότητας μπορεί τελικά να οδηγήσει σε προβλήματα σχέσης. Το σεξ είναι μια σημαντική πτυχή μιας σχέσης και είναι καλύτερο να μην αγνοήσετε τη σεξουαλική σας ζωή χωρίς ενθουσιασμό.

Πρώτα απ ‘όλα, να ξέρετε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να παρατηρήσετε μια αλλαγή στη σεξουαλική ορμή σας μετά το γάμο.

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, οπότε μην τρέφετε τον εαυτό σας με τη σκέψη ότι δεν σας βρίσκει πια ελκυστική. Λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι ο σύζυγός σας έχει τη διάθεση, ειδικά όταν θέλετε την προσοχή του. Μην πιέζετε τίποτα, αλλά δοκιμάστε αυτά τα πράγματα σίγουρα θα του φτιάξετε τη διάθεση να μοιραστεί προσωπικές στιγμές μαζί σας. – Ξεκινήστε το σεξ:

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να τραβήξετε την προσοχή του συζύγου σας στο κρεβάτι είναι να είστε αυτός που ξεκινά το σεξ. Μην περιμένετε πάντα να πάρει το προβάδισμα.

Μπορεί να είναι βαρετό για αυτόν να αναλαμβάνει πάντα την ευθύνη και να σας παρασύρει για να είστε σωματικά οικεία μαζί σας.

Γυρίστε το τραπέζι κατά καιρούς και δείτε πόσο γρήγορα αλλάζει τη διάθεση για τον σύζυγό σας. –

Γίνε η σέξι μασέρ: Μια στο τόσο, δεν πειράζει να κάνεις στον άντρα σου ένα χαλαρωτικό μασάζ. Δεν έχετε ιδέα πώς ένα μασάζ μπορεί να αλλάξει τη διάθεση του άντρα σας. Κάνε λίγη προσπάθεια, ντύσου σέξι και κάνε του ένα μασάζ.

Ο σύζυγός σας δεν πρόκειται ποτέ να πει όχι σε τέτοιου είδους περιποίηση εκ μέρους σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λόγια σας και να τα ψιθυρίσετε στα κέρδη του, ενώ κάνετε αφρό στο σώμα του με λίγο καταπραϋντικό λάδι και κάνετε μασάζ για να βγείτε. – Συνεχίστε να εμφυσάτε ιδέες στο μυαλό του: Ένας άλλος απλός τρόπος για να διεγείρετε σεξουαλικά το σύζυγό σας είναι να τον βοηθήσετε να απεικονίσει εκ των προτέρων τη σεξουαλική επαφή μεταξύ σας.

Κάντε θορύβους, ψιθυρίστε κάτι αισθησιακό στα αυτιά του, ενημερώστε του τι περιμένετε στο κρεβάτι από αυτόν και τι μπορεί να περιμένει από εσάς. Μπορείτε επίσης να κάνετε ping στο τηλέφωνό του με σέξι μηνύματα για να του φτιάξετε τη διάθεση. – Άλλαξε τον τρόπο που ντύνεσαι: Οι άντρες είναι οπτικά πλάσματα.

Αν συνεχίσεις να ντύνεσαι με τον ίδιο τρόπο, ο άντρας σου συνηθίζει να σε βλέπει το ίδιο κάθε μέρα και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να δει. Μερικές φορές, αλλάξτε τα φαρδιά ρούχα σας με αυτά που αγκαλιάζουν το σώμα που τονίζουν τα προσόντα σας.

Φορέστε ελαφρύ μακιγιάζ και δείχνετε άνετα αλλά και σέξι. Αυτό θα εγγυηθεί ότι ο σύζυγός σας θα σας ελέγξει έξω και σίγουρα θα χρειαστεί λίγο χρόνο μαζί σας στην κρεβατοκάμαρα. – Κάντε του έκπληξη στο ντους: Κάθε τόσο, μπορείτε να του κάνετε έκπληξη στο ντους απλά πηδώντας μαζί του. Υπάρχει κάτι αχνιστό και αισθησιακό στην όλη ιδέα να κάνουμε ένα ντους μαζί. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε φιλί που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει ακόμη και σε σεξ. Μερικές φορές, μπορείτε να σταματήσετε τη σεξουαλική ρουτίνα στην κρεβατοκάμαρα και να ζεστάνετε τα πράγματα στο ντους.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας Ανδρέας Αναστόπουλος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: