Διεθνή

Η ροζ λίμνoθάλασσα της Αργεντινής προκάλεσε ανησυχία στους περιβαλλοντολόγους

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο χρωματισμός των νερών έχει προκληθεί από ρύπανση με θειώδες νάτριο

Τα νερά μιας λιμνοθάλασσας στην Αργεντινή έχουν αποκτήσει έντονο ροζ χρώμα, μια εξέλιξη που ανησυχεί τους περιβαλλοντολόγους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο χρωματισμός των νερών έχει προκληθεί από ρύπανση με θειώδες νάτριο, ένα χημικό που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία ψαριών και κυρίως για τη συντήρηση γαρίδων που πρόκειται να εξαχθούν.

Σύμφωνα μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, η ρύπανση στον ποταμό Chubut, που τροφοδοτεί τη λιμνοθάλασσα Corfo άλλα και άλλες πηγές νερού στην περιοχή, αναδίδουν μια δυσάρεστη μυρωδιά.

Ο Πάμπλο Λάντα, περιβαλλοντικός ακτιβιστής ανέφερε από το AFP : «Εκείνοι που πρέπει να κάνουν τον έλεγχο είναι αυτοί που επιτρέπουν τη δηλητηρίαση ανθρώπων». Κατηγόρησε επίσης τις κυβερνητικές αρχές ότι είναι εξαιρετικά χαλαρές απέναντι στις ανησυχίες των κατοίκων για τη ρύπανση και τη δυσοσμία.

Η λιμνοθάλασσα Corfo έγινε ροζ την περασμένη εβδομάδα και το «μη φυσιολογικό χρώμα» παρέμεινε και την Κυριακή.

Άλλοι ακτιβιστές είπαν ότι το χημικό θειώδες νάτριο, που προκάλεσε τον αποχρωματισμό της λιμνοθάλασσας, θα έπρεπε, σύμφωνα με τον νόμο, να έχει υποστεί επεξεργασία πριν από την απόρριψη στο νερό.

Η χημική ουσία προέρχεται από ένα βιομηχανικό πάρκο στο Trelew.

Οι κάτοικοι του Rawson, κοντά στο Trelew όπου βρίσκεται το βιομηχανικό πάρκο, διαμαρτύρονται για ρύπανση και τις τελευταίες εβδομάδες έκλεισαν τους δρόμους που χρησιμοποιούν τα φορτηγά που μεταφέρουν τα επεξεργασμένα απόβλητα ψαριών σε μονάδες επεξεργασίας στα περίχωρα της πόλης.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  «Ισλαμιστής τρομοκράτης» ο δράστης που σκοτώθηκε στη Βιέννη – Τέσσερις πολίτες νεκροίΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στη σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι νέοι και νέες στρέφουν…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: