ΕλλάδαΠολιτισμός

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στην ομάδα της Kalitheapress

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος είναι μια προσωπικότητα με ξεχωριστή μορφωτική συγκρότηση, με κοινωνικές ευαισθησίες και ανησυχίες. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να δεχτεί την πρόταση μας και να αποτελέσει μέλος της ομάδας της Kalitheapress και της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ.

Γεννήθηκε την άνοιξη του 1957 στην Αθήνα  και μεγάλωσε στην Καλλιθέα, ενώ κατάγεται από την Αρκαδία.

Εργάσθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα 35 χρόνια,σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές θέσεις, πάντα με άριστα, έχοντας βραβευθεί στο παρελθόν από το Π.Σ.,την ΚΕΔΚΕ και την Ένωση
Ελλήνων Λογοτεχνών για τήν προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και τά γράμματα.
Διετέλεσε μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος,πρόεδρος
Εν.Πυροσβεστών Ν. Αττικής,και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΑΔΕΔΥ,ενώ το 2009
πρωτοστάτησε σαν πρόεδρος σε 24ωρη διαρκή διαμαρτυρία με αντίσκηνα στην πλατεία
Συντάγματος για την αναγνώριση του κλάδου τους σαν ανθυγιεινο και επικίνδυνο , καθώς
επίσης και για επίλυση πολλών υλικοτεχνικών προβλημάτων, ελλείψεις,προσλήψεις,κλπ.,που έλαβε κάλυψης και από τα διεθνή ΜΜΜ.
Στη νεανική του ηλικία, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (αθλητής στίβου Πανιωνίου και ΟΣΦΠ, ποδοσφαιριστής ερασιτεχνικών ομάδων και διαιτητής ποδοσφαίρου εθνικών κατηγοριών), τη δημοσιογραφία (υπήρξε συντάκτης της εφημερίδας “Αθλητική Ηχώ”) και τον κινηματογράφο (έχει συμμετάσχει και σε ταινίες, ενώ σε μία από αυτές, το “Είναι Υπερεπείγον”, του σκηνοθέτη Παύλου Φιλίππου, με τον αείμνηστο Ντίνο Ηλιόπουλο και άλλους γνωστούς ηθοποιούς, βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το 1986). Παράλληλα ασχολήθηκε και με τη συγγραφή. Πολλοί στίχοι του μελοποιήθηκαν και τραγουδήθηκαν από γνωστές ερμηνεύτριες όπως η Ελίζα Μαρέλλη κ.ά. Η πρώτη του ποιητική συλλογή κυκλοφόρησε το 2006 με το συμβολικό-μεταφορικό τίτλο “Υγρές κουβέντες” και η δεύτερη “Υγρές κουβέντες 1+2” το 2007. αποκομίζοντας πολύ καλές κριτικές.

διάβασε και αυτό  Κωνσταντίνος Δασκαλάκης επικεφαλής της Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα

Είναι τακτικό μέλος από ετών της Ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών,της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών,καθώς και της Διεθνούς Ένωσης Λογοτεχνών Καλλιτεχνών. Έχει εκδώσει τά βιβλία :Πυροσβεστικές Αποκαλύψεις, Λόγια Πυρός, Υγρές Κουβέντες (ποίηση), Ποιητικές Καταθέσεις και Αναμωνες ψυχής (ποίηση).
Έχει ασχοληθεί επίσης στο παρελθόν με τά πολιτικοκοινωνικα δρώμενα της πόλης του, ενώ έχει συμμετάσχει και σε Δημοτικές εκλογές της πόλης της Καλλιθέας.

Facebook Comments Box

Απάντηση