Ελλάδα

Φωτιά τώρα στη Νότια Εύβοια

Φωτιά ξέσπασε κοντά στους Αγίους Αποστόλους στις Πετριές στη Νότια Εύβοια.

Οι πρώτες δυνάμεις έχουν ήδη φτάσει και εκτός από τα πυροσβεστικά έχει ζητηθεί και πεζοπόρο τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Στο σημείο καταφθάνουν και εναέρια μέσα σύμφωνα με το tvstar.gr.

 

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις σε Γορτυνία, Αρχαία Ολυμπία και Ανατολική Μάνη

Συνεχίζουν να επιχειρούν σε Γορτυνία Αρκαδίας, σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και στην Ανατολική Μάνη επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες μικρές αναζωπυρώσεις μπορεί να εκδηλώνονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Γορτυνία και στην Αρχαία Ολυμπία επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης συνεχίζουν και εκεί να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποτρέπουν την εκδήλωση αναζωπυρώσεων, ενώ στην περιοχή Δρυάλια της Λακωνίας, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Δύο γκαζάκια βρήκαν οι Εθελοντές Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης στο δασάκι, τα οποία…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: