ΑττικήΤεχνολογία

Η Έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μετρό του Συντάγματος – F35, Rafale και εξομοιωτές F16

Στον σταθμό «Σύνταγμα» πραγματοποιείται έκθεση αεροπορικού υλικού έως και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Με τη συναυλία της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου  2022 οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, τον οποίο υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ. Αθανάσιος Κοτταράς.

Οι Σταθερές Συγκοινωνίες φιλοξενούν  στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων του σταθμού την Πολεμική Αεροπορία από τις 4 ως τις 8 Νοεμβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους  επιβάτες να ξεναγηθούν σε εκθέματα της ΠΑ ιδιαίτερης σημασίας.

Την έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το επιβατικό κοινό από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, συνδιοργανώνουν η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  στον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», πραγματοποιείται αεροπορική έκθεση στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.Στον χώρο της Έκθεσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία χρήσης 2 εξομοιωτών πτήσης μαχητικού αεροσκάφους F-16, που έχουν κατασκευαστεί από την ΠΑ στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, καθώς και προσομοίωση πτήσης αεροσκαφών Rafale, F-4E, M2000-5 και F-16 μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtual reality). Παράλληλα, στο χώρο παρουσιάζονται  εκθέματα αεροπορικά και στατικού μοντελισμού.

 

Μια σειρά αεροπορικών αντικειμένων, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, όπως ρουκέτες, έλικες, πυροβόλα, εκτινασσόμενα καθίσματα, κόκπιτ πολεμικών αεροσκαφών, ασύρματοι και πολλές ακόμη συσκευές και αεροπορικά εξαρτήματα «προσγειώνονται» στο δίκτυο του Μετρό, για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους επιβάτες.

Η έκθεση περιλαμβάνει 2 εξομοιωτές πτήσης μαχητικού αεροσκάφους F-16 που έχουν κατασκευαστεί από την ΠΑ στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, καθώς και προσομοίωση πτήσης αεροσκαφών Rafale, F-4E, M2000-5 και F-16 μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), αεροπορικών εκθεμάτων και στατικού μοντελισμού, καθώς και παρουσίαση των στρατιωτικών σχολών (ΣΙ και ΣΜΥΑ), μέσω βίντεο και φωτογραφιών από την εκπαίδευση και την καθημερινότητά τους.

διάβασε και αυτό  Πυροβολισμοί και τρείς τραυματίες στην Ανάβυσσο

Στον σταθμό «Σύνταγμα» η Πολεμική Αεροπορία «συναντά» το Μετρό, προσφέροντας στους επισκέπτες της έκθεσης μία σειρά αεροπορικών αντικειμένων, όπως ρουκέτες, έλικες, πυροβόλα, εκτινασσόμενα καθίσματα, κόκπιτ πολεμικών αεροσκαφών, ασύρματους και πολλές ακόμη συσκευές και αεροπορικά εξαρτήματα.

 

Την έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το επιβατικό κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του σταθμού του Μετρό, συνδιοργανώνουν η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, στο πλαίσιο του εορτασμού

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος  Θεμιστοκλής Μπουρολιάς ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της που συνομίλησε με το προσωπικό της ΠΑ και με τον κόσμο.

Photo: Eleftherios- Filimon

Facebook Comments Box

Απάντηση