Στην Δημοτική Ενότητα Μοσχάτου, τα μέλη του ΚΑΠΗ γιόρτασαν την 25η Μαρτίου 1821 μέσα από μια εκδήλωση που συνδύασε ιστορία, μουσική και συλλογική μνήμη. Η ημέρα δεν περιορίστηκε σε απλή τελετουργία· οι συμμετέχοντες έφεραν κοντά το παρελθόν με το παρόν, ζωντανεύοντας στιγμές θυσίας, ελπίδας και πατριωτικής υπερηφάνειας.
Μέσα από αφηγήσεις των μελών, αποκαλύφθηκαν άγνωστες πτυχές της Επανάστασης, με ιστορίες που τόνισαν την αντοχή, την αξιοπρέπεια και τη δύναμη ψυχής των ηρώων. Οι αφηγήσεις αυτές λειτούργησαν σαν γέφυρα ανάμεσα στη μνήμη και στη σημερινή πραγματικότητα, κάνοντας την ιστορία ζωντανή και συγκινητική.
Η μουσική έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκδήλωση. Τα τραγούδια του Δημήτρη Νίκα, με κορυφαίο το «Παιδιά της Σαμαρίνας», δημιούργησαν ένα έντονο συναίσθημα κοινής εμπειρίας, ενώ η αίθουσα σιώπησε για να ακούσει τα λόγια και τις νότες που μεταφέρουν τον πατριωτικό παλμό των ημερών.
Η συμμετοχή των μελών του ΚΑΠΗ και η αφοσίωση των εργαζομένων έκαναν την εκδήλωση μια γιορτή της μνήμης και της συλλογικότητας, όπου η ιστορία δεν ήταν μακριά αλλά άμεσα συνδεδεμένη με τις ζωές των ανθρώπων. Κάθε αφήγηση και κάθε τραγούδι προσέφεραν στιγμές περισυλλογής και υπενθύμισης της σημασίας της ελευθερίας και της πατρίδας.
Η εκδήλωση απέδειξε ότι η μνήμη, όταν μοιράζεται, μετατρέπεται σε δύναμη και ελπίδα, κρατώντας ζωντανή την ιστορία για τις επόμενες γενιές και προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια συγκινητική εμπειρία που συνδέει το χθες με το σήμερα.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου σε ανάρτηση του στο FB του ανέφερε:


