ΆποψηΥγεία

Χαρά Γεωργιάδου Ωφελεί την Υγεία να είμαστε καλοί

Η καλοσύνη είναι μια συμπεριφορά που αποδεικνύεται από πράξεις γενναιοδωρίας, σκέψης και ανησυχίας για τους άλλους, χωρίς κίνητρο επαίνου ή ανταμοιβής. Η καλοσύνη είναι καρπός του Πνεύματος.

Ο καρπός του Πνεύματος είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη, υπομονή, ευθύνη, καλοσύνη, πίστη, ευγένεια και αυτοέλεγχος.

Μελέτη  δείχνει ότι είναι ευεργετικό να είσαι ευγενικός για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Η ευγένεια παράγει οξυτοκίνη που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και βελτιώνει τη γενική υγεία της καρδιάς. Μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους λιγότερα κρυολογήματα, αυξάνει την αυτοεκτίμηση και την αισιοδοξία και είναι πολύ χρήσιμη για την απελευθέρωση του άγχους και της νευρικότητας.
  2. Οι άνθρωποι είναι πιο δυνατοί και πιο ενεργητικοί όταν βοηθούν τους άλλους. Αισθάνονται πιο ήρεμοι και λιγότερο καταθλιπτικοί και ότι έχουν αυξημένο αίσθημα αυτοεκτίμησης, Μια μελέτη που έγινε από το Harvard Business School σε 136 χώρες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που δείχνουν καλοσύνη και γενναιοδωρία σε φιλανθρωπικές δωρεές ήταν ευχαριστημένοι.
  3. Τα άτομα που είναι αρκετά ευγενικά για να προσφέρουν εθελοντικά, συχνά βιώνουν λιγότερους πόνους στο σώμα τους και έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Συνήθως έχουν καλύτερη  υγεία. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Emory, οι καλοί άνθρωποι λαμβάνουν περισσότερη ευχαρίστηση από τους κακούς ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κέντρα ευχαρίστησης και ανταμοιβής του εγκεφάλου ανάβουν, σαν να υπήρχε ο παραλήπτης της καλής πράξης αντί του δωρητή της. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «υψηλός βοηθός».
  4. Η ευγένεια διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης στο σώμα, που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά, έχει μια ηρεμιστική επίδραση και μας κάνει ευτυχισμένους. Επομένως, εάν θέλετε να είστε ευτυχείς, μπορείτε να είστε καλοί και ευγενικοί.
διάβασε και αυτό  Δημοσίευση της πρώτης προκήρυξης με το νέο νόμο επιλογής διοικήσεων: οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών

 

Πώς να δείξετε ευγένεια “Κάθε είδους πράξη έχει σημασία.”

 

Όλοι μπορούν να είναι καλοί κάνοντας κάτι. Δεν πρέπει πάντα να είναι κάτι μεγάλο. Η καλοσύνη εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι κάνουν μικρά πράγματα. Δώστε στους άλλους περισσότερο από τον εαυτό σας.

 

  • Έναν καλό λόγο αντί να τους επικρίνετε.
  • Συγχωρήστε αντί να κρύβετε πικρία.
  • Δείξτε περισσότερη αγάπη και λιγότερο μίσος.
  • Ενθαρρύνετε τους άλλους.
Facebook Comments Box

Απάντηση