Η Θεοδώρα Μιχαηλίδου στο Harvard και ο Γαλανός Μοσχόπουλος από την Θεσσαλονίκη στο Princeton University

Δύο μαθητές  του Κολλεγίου Ανατόλια έγιναν δεκτοί σε δύο από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Η Θεοδώρα Μιχαηλίδου, έγινε δεκτή στο Harvard University και ο Γαλανός-Ραφαήλ Μοσχόπουλος έγινε δεκτός στο Princeton University.

Οι δύο μαθητές εξασφάλισαν την εισαγωγή τους στα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια με τη διαδικασία του Early Decision σύμφωνα με την οποία τα ιδρύματα ανακοινώνουν τη θετική τους απάντηση χωρίς να περιμένουν την αξιολόγηση όλων των υποψηφίων τους. Πρόκειται για μία μεγάλη ακαδημαϊκή επιτυχία, όχι μόνο λόγω του υψηλού επιπέδου των δύο ιδρυμάτων και της εξαιρετικά απαιτητικής διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων, αλλά γιατί τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια προσφέρουν στους συγκεκριμένους μαθητές σπουδές που ανταποκρίνονται στις αναζητήσεις και στα ενδιαφέροντά τους σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη φοιτητική ζωή που ονειρεύονται. Ας σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το πανεπιστήμιο του Harvard κάνει δεκτό υποψήφιο/α του Κολλεγίου Ανατόλια.

Θεοδώρα Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη και μέχρι τη Γ΄ Γυμνασίου φοίτησε στο 1ο Δημόσιο Λύκειο Κοζάνης. Το 2020 έγινε δεκτή στην Α΄ Λυκείου στο Κολλέγιο Ανατόλια. Παρότι η Θεοδώρα έχει κάθε χρόνο βαθμολογία που αγγίζει το 20 δεν ήταν αυτό το μοναδικό κριτήριο επιλογής της από το Πανεπιστήμιο του Harvard, αλλά ο πρωτοφανής για έναν νέο άνθρωπο συνδυασμός ακαδημαϊκών επιτευγμάτων, εύρους ενδιαφερόντων, συμμετοχής και διάκρισης σε επιστημονικούς διαγωνισμούς STEM και πρωτοβουλιών με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Έχοντας ειλικρινή προσήλωση στις ανάγκες της κοινωνίας της, η Θεοδώρα ίδρυσε το   Δωρίζω με σκοπό την ανακύκλωση ρούχων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αποσκοπώντας τόσο στην οικονομική ανακούφιση των παραληπτών όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο Κολλέγιο Ανατόλια συντόνισε το Biomedical Journal και το πρόγραμμα Peer Tutor βοηθώντας συνομηλίκους της από την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη στα μαθήματα της Φυσικής, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, και φέρνοντάς τους σε επαφή με τις εξελίξεις στην Επιστήμη, ώστε να διασυνδεθούν με γνωστούς επιστήμονες και να φτάσουν πιο γρήγορα σε υψηλό γνωστικό επίπεδο. Στο πανεπιστήμιο του Harvard η Θεοδώρα θα επιλέξει μαθήματα από τον χώρο των Θετικών Επιστημών.

Ο Γαλανός Ραφαήλ Μοσχόπουλος, αναμένεται και αυτός να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο πρόγραμμα IB Diploma με την ύψιστη βαθμολογία αλλά ήδη έχει διακριθεί με τη 2η θέση στην Ολυμπιάδα Πειραματικής Φυσικής (2021), το 1ο Βραβείο Αριστείας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» (2019), το 1ο Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικής (2019) και το 3ο βραβείο εθελοντισμού στον Διαγωνισμό της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (2019). Ο Γαλανός συνεργάστηκε με διδακτορικό φοιτητή στο MIT Operation Research Center σε μία ερευνητική εργασία στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Επέλεξε το Princeton λόγω της έμφασης που δίνεται στην υποστήριξη και την εξέλιξη των προπτυχιακών φοιτητών και για τις εξωσχολικές δραστηριότητες που προσφέρει, δημιουργώντας μία φοιτητική κοινότητα όπου εκτιμάται η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, το ήθος και η διάθεση προσφοράς. Στο Princeton ο Γαλανός θα σπουδάσει Computer Science.

διάβασε και αυτό  You tube

Η υποτροφία της 18χρονης

Πιο συγκεκριμένα, το νεαρό κορίτσι θα ταξιδέψει τον προσεχή Σεπτέμβιο στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Θα επιλέξει τις Θετικές Επιστήμες και στόχος της όπως λέει είναι να σπουδάσει μοριακή ιατρική και να ακολουθήσει μία καριέρα στο κομμάτι της έρευνας.

Η ίδια μίλησε και ανέφερε: «Μου κεντρίζει αρκετά το ενδιαφέρον η βιολογία και η ιατρική, και συγκεκριμένα ο συνδυασμός τους, που είναι η μοριακή ιατρική. Είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πεδίο, με πάρα πολλές ευκαιρίες για έρευνα. Το Harvard μπορεί να μου παρέχει μεγάλες ευκαιρίες, μέσω των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και ερευνητικών κέντρων που διαθέτει».

Όσο με θυμάμαι, πάντα διάβαζα

Είπε, ακόμα, πως από τότε που θυμάται τον εαυτό της, της άρεσε πάντα να διαβάζει: «Δεν το έβλεπα ως καταναγκαστικό έργο και είναι κάτι που με γεμίζει. Οπότε, τα μαθητικά μου χρόνια ήταν πάρα πολύ ευχάριστα και δε νιώθω πως έκανα κάποια θυσία για να φτάσω εδώ που έφτασα».

Κλείνοντας, τόνισε: «Αν τα κατάφερα εγώ, μπορεί να τα καταφέρει ο καθένας, αρκεί να έχει τη θέληση και το κουράγιο, να αγαπά τη μάθηση και το διάβασμα. Εγώ, για παράδειγμα, ξεκίνησα την πορεία μου από ένα δημόσιο σχολείο στην Κοζάνη και τρία χρόνια μετά βρίσκομαι στο Harvard. Το λέω αυτό γιατί θέλω να δώσω κουράγιο και σε άλλα παιδιά να προετοιμαστούν κατάλληλα και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους».

Δεν είναι η πρώτη της διάκριση

2019: Εύφημη Μνεία

Διεθνές Μοντέλο Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Yale (Yale Model Government Europe – YMGE), Λισαβώνα – Πορτογαλία.

Advertisement

2022: 1η θέση

11ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου (Διεθνές Σκέλος), με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard.

διάβασε και αυτό  NASA: Δείτε την πρώτη πανοραμική φωτογραφία του Perseverance από τον πλανήτη Άρη

Συμμετοχή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας 2022, Λισαβώνα – Πορτογαλία.

H Θεοδώρα Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη και μέχρι τη Γ’ Γυμνασίου φοίτησε στο 1ο Δημόσιο Λύκειο Κοζάνης. Το 2020 έγινε δεκτή στην Α΄ Λυκείου στο Κολλέγιο Ανατόλια. Παρότι η Θεοδώρα έχει κάθε χρόνο βαθμολογία που αγγίζει το 20 δεν ήταν αυτό το μοναδικό κριτήριο επιλογής της από το Πανεπιστήμιο του Harvard, αλλά ο πρωτοφανής για έναν νέο άνθρωπο συνδυασμός ακαδημαϊκών επιτευγμάτων, εύρους ενδιαφερόντων, συμμετοχής και διάκρισης σε επιστημονικούς διαγωνισμούς STEM και πρωτοβουλιών με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Έχοντας ειλικρινή προσήλωση στις ανάγκες της κοινωνίας της, η Θεοδώρα ίδρυσε το Δωρίζω με σκοπό την ανακύκλωση ρούχων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αποσκοπώντας τόσο στην οικονομική ανακούφιση των παραληπτών όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο Κολλέγιο Ανατόλια συντόνισε το Biomedical Journal και το πρόγραμμα Peer Tutor βοηθώντας συνομηλίκους της από την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη στα μαθήματα της Φυσικής, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, και φέρνοντάς τους σε επαφή με τις εξελίξεις στην Επιστήμη, ώστε να διασυνδεθούν με γνωστούς επιστήμονες και να φτάσουν πιο γρήγορα σε υψηλό γνωστικό επίπεδο. Στο πανεπιστήμιο του Harvard η Θεοδώρα θα επιλέξει μαθήματα από τον χώρο των Θετικών Επιστημών.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια!

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: