ΕπιχειρήσειςΟικονομίαΤεχνολογία

Μέχρι το 2025 η παγκόσμια αγορά crowdfunding μπορεί να φτάσει τα 100 δισ. Δολάρια.

Το crowdfunding είναι μια μορφή εναλλακτικής χρηματοδότησης που περιλαμβάνει τη συγκέντρωση χρηματικών συνεισφορών από μεγάλο αριθμό ατόμων – συνήθως διαδικτυακά – για τη συλλογική χρηματοδότηση ενός έργου ή μιας επιχείρησης. Εμφανίστηκε αρχικά στις τέχνες και τις μουσικές κοινότητες, πριν τελικά εξαπλωθεί σε άλλους τομείς. Η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του επέτρεψε να αποκτήσει δημοφιλή και κυρίαρχη χρήση. Το 2009, το crowdfunding απέφερε ελαφρώς κάτω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, αλλά μέχρι το 2016 αυτό είχε 20πλασιαστεί. Μερικές από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες που είναι τώρα διαθέσιμες ήταν οι Gofundme, Indiegogo, Kickstarter, Patreon και Teespring.

http://crowdfundbeat.com/2016/02/03/report-global-crowdfunding-market-2016-2020/

Με ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί πλήρως, το crowdfunding παρουσίασε συνεχή, ταχεία ανάπτυξη στα τέλη της δεκαετίας του 2010 και στη δεκαετία του
2020.  Περαιτέρω δυναμική αποκτήθηκε από τα δισεκατομμύρια νέων χρηστών του Διαδικτύου που εμφανίζονται στο διαδίκτυο (από 1,7 δισεκατομμύρια το 2010 σε 5 δισεκατομμύρια έως το 2020), με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.  Η Κίνα ήταν πλέον η μεγαλύτερη αγορά, αντιπροσωπεύοντας το ήμισυ του παγκόσμιου συνόλου,ακολουθούμενη από την υπόλοιπη Ανατολική Ασία. Μέχρι το 2025, η αγορά crowdfunding ισως να  έχει φτάσει σχεδόν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως  – περίπου 1,8 φορές το μέγεθος της παγκόσμιας βιομηχανίας επιχειρηματικών κεφαλαίων μια δεκαετία νωρίτερα. Το crowdfunding δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς να αποκτήσουν κεφάλαια χαμηλού κόστους από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, φτάνοντας σε αναξιοποίητες αγορές. Δημιουργεί επίσης ένα φόρουμ για την αλληλεπίδραση με το κοινό στη διαδικασία παραγωγής μέσω ενημερώσεων και ανταλλαγής σχολίων. Η πρόσβαση πριν από την κυκλοφορία στο περιεχόμενο ή η ευκαιρία για προϊόντα beta-test, μπορεί να προσφερθεί στους υποστηρικτές του έργου ως μέρος των κινήτρων χρηματοδότησης. Η απάτη μειώνεται επίσης μέσω πλατφορμών crowdfunding που βασίζονται σε πρότυπα.
Ο εκδημοκρατισμός της συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω του crowdfunding είναι μια σημαντική ανακάλυψη για τους επιχειρηματίες και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, επιτρέποντάς τους να ξεπεράσουν τις μεγαλύτερες εταιρείες και ομίλους. Μερικά από τα πιο φιλόδοξα έργα που συγχρηματοδοτούνται περιλαμβάνουν δορυφόρους και διαστημικούς ανιχνευτές.

Signs Virtual Reality and Crowdfunding Are Going Mainstream

Ιωάννης Σιαμίδης

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Μειώνεται το όριο των e-αποδείξεωνΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010, οι μονάδες SSD…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: