Σε ισχύ το σχέδιο ασφαλείας για τη 17 Νοέμβρη. Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν αύριο;

Ενισχυμένη θα είναι αύριο η αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της επετείου της 17 Νοέμβρη.

Λόγω πιθανών μαζικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων μπροστά από την Βουλή και μέχρι την πλατεία Αμερικής στην Αμερικάνικη Πρεσβεία  οι συρμοί του μετρό που διέρχονται από το «Μέγαρο Μουσικής», τον «Ευαγγελισμό» και το «Σύνταγμα» θα παραμείνουν κλειστοί για συγκεκριμένες ώρες χωρίς στάσεις  εντός των σταθμών.

Ειδικότερα, οι σταθμοί «Σύνταγμα»  και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30 το μεσημέρι,  ενώ ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» θα είναι κλειστός από τις 15:00 το μεσημέρι.

Ο αριθμός των αστυνομικών που θα ξεπερνά τους 5.000, ενώ θα υπάρχει και σχέδιο ασφαλείας που θα έχει ισχύ τριών ημερών, δηλαδή από σήμερα Τρίτη 16 Νοέμβρη μέχρι και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.

Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδα Δράση, ΟΠΚΕ, οι οποίες θα τοποθετηθούν περιμετρικά του Πολυτεχνείου για να επέμβουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη προχωρώντας ταυτόχρονα και  σε προληπτικούς ελέγχους υπόπτων πριν την έναρξη της πορείας. Σε εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται, επίσης, η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Εκτός από την επέμβαση της Αστυνομίας, των ΜΑΤ και των λοιπών υπηρεσιών στο κέντρο της Αθήνας θα υπάρχουν υδροφόρα οχήματα, οι «Αίαντες», τα οποία θα ρίχνουν νερό σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια.

Παρόλο που οι ώρες των πιθανών επεισοδίων είναι ώρες έντονης κινητικότητας των πολιτών λόγω των καθημερινών τους δραστηριοτήτων και της  εργασίας τους, συστήνεται να αποφεύγουν την μετακίνηση κοντά στο κέντρο της Αθήνας για λόγους ασφάλειας. Αντί του κέντρου της Αθήνας προτείνεται η διέλευση από άλλες οδούς ή άλλες περιοχές που βρίσκονται πιο μακριά από τον κεντρικό κορμό της πρωτεύουσας.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Αλλαγή ώρας 2021: Αύριο πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστάΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τσουνάμι χρημάτων έρχεται μια ανάσα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: