Στη φυλακή το κοράκι που «δάγκωνε» τα συνδρομητικά κανάλια της χώρας. 400.000 ευρώ η ζημιά.

Ξεσκεπάστηκε ο απατεώνας από τη Θεσσαλονίκη που διέθετε παράνομα συνδρομητικά κανάλια σε πολίτες με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για καλά οργανωμένη απάτη, αφού ο άνδρας είχε δημιουργήσει κανονικά ψευδώνυμο με το οποίο πραγματοποιούσε αποστολές μέσω  εταιρείας ταχυμεταφορών.

Οι παράνομες δραστηριότητες του 47χρονου απατεώνα  κράτησαν για  έναμισι  χρόνο, από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι το Νοέμβριο του 2022 και τα δέματα που είχε στείλει ήταν πάνω από 40 στην Ελλάδα.

Η ζημιά που προκάλεσε όλο αυτό τον καιρό στα συνδρομητικά κανάλια της χώρας είναι πολύ μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πως αυτή υπερβαίνει τις 400.000.

Ενώ αντίθετα, ο ίδιος την ίδια ώρα αισχροκερδούσε με 147.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος από τη Θεσσαλονίκη ανέβαζε διαδικτυακά αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού, τον οποίο προμηθευόταν από έναν 50χρονο και μέσω του οποίου παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες.

Στην συνέχεια, με τη βοήθεια της Εταιρείας Προστασίας  Οπτικοακουστικών Έργων κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό 28.665 ευρώ, 8 κινητά τηλέφωνα, ένα πιστόλι κρότου και φυσίγγια , 18 μονάδες αποθήκευσης δεδομένων (φορητοί δίσκοι, εσωτερικοί δίσκοι και usb), 18 τραπεζικές κάρτες, συσκευασίες πακέτων σύνδεσης, κάρτες SIM και κάρτες μνήμης SD και 33 συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων.

Μαζί του συνελήφθη και ο 50χρονος από τον οποίο αγόραζε τον εξοπλισμό.

Πάντως, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για την παραπέρα δράση τους.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Διακοπή κυκλοφορίας Αθηνών Κορίνθου λόγω φωτιάς ..αναγκαστική προθαλάσσωση πυροσβεστικού

Απάντηση

Recommended
Στα μελανά προβλήματα της χώρας μας εξακολουθούν να μένουν τα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: