Οι Ελληνες πρόσκοποι δίπλα στα θύματα της Τουρκίας και της Συρίας

 

Οι Πρόσκοποι της Ελλάδας εκφράζουμε την οδύνη μας για τις χιλιάδες νεκρών από τους σεισμούς στη Τουρκία και τη Συρία. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε μέσα από τα συντρίμια να σωθούν όσες περισσότερες ζωές είναι δυνατόν.
Η Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε./Σ.Ε.Π. έχει ήδη επικοινωνήσει με τις Προσκοπικές Οργανώσεις της Τουρκίας και της Συρίας εκφράζοντας την λύπη για την ανείπωτη τραγωδία και την αλληλεγγύη και την συμμετοχή του Σ.Ε.Π. στην ανθρωπιστική συμπαράσταση των πληγέντων.
Ήδη η Κεντρική Διοίκηση του Σ.Ε.Π. έχει λάβει συγκινητικά μηνύματα από Προσκόπους από όλη την Ελλάδα που θέλουν να προστρέξουν τους συνανθρώπους μας μετά από αυτή τη καταστροφή. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για τις ενέργειες του Σ.Ε.Π. σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές.

Σημεία συλλογής αγαθών: Α. Αττική Κτήριο Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Πτολεμαίων 1 Παγκράτι, 4ο Όροφος). Η παραλαβή ειδών θα γίνεται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 12:00 – 20:00, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 12:00 – 20:00 και την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 16:00 – 21:00). Υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αττική είναι ο Βοηθός Γενικός Έφορος κ. Ρομπέρτο ‘Ανδροβιτς (6951098926,vge.attikis@sep.org.gr) και ο κ. Δημήτρης Σπυράκος (6944610994, dimitris.spyrakos@gmail.com). Β. Θεσσαλονίκη Κτήριο της Περιφερειακής Εφορείας Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α’, Θεσσαλονίκη). Η παραλαβή των ειδών θα γίνεται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 11:00 – 22:00, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 11:00 – 22:00 και από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 17:00 – 22:00. Υπεύθυνος για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ο Περιφερειακός Έφορος, Προσκόπων Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Mπάμπουρας (6972221539, pethessalonikis@sep.org.gr). Γ. Λέσβος Στις εγκαταστάσεις του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο Μακρύ Γιαλό (Ελευθερίου Βενιζέλου 20), το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 10.00 – 12:00 και από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 17.00 – 20.00. Υπεύθυνος για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λέσβου, κ. Στρατής Μπαλάσκας (6932408758, stratisbalaskas@gmail.com). Δ. Περιφερειακές Εφορείες Εκτός Αττικής, Θεσσαλονίκης και Λέσβου Συγκέντρωση ανά Σύστημα ή ανά Περιφερειακή Εφορεία στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), τα οποία καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «Οι κάτοικοι της Τουρκίας και της Συρίας που χτυπήθηκαν από το σεισμό χρειάζονται άμεσα την βοήθεια και την αλληλεγγύη όλου του κόσμου. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, πιστό στις Αρχές της Διεθνούς Φιλίας και Αλληλεγγύης, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με την Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.) και τις Εθνικές Οργανώσεις Προσκόπων της Τουρκίας και της Συρίας, για να οργανώσει συντονισμένα τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

διάβασε και αυτό  Σύσκεψη για την αντισεισμική κατάσταση της Ελλάδας. Προσεισμικός Έλεγχος σε Σχολεία και Νοσοκομεία

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Πραγματοποιήθηκε από την «Διεθνή Ένωση Κρητών Δημοσιογράφων& Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης»…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: