Συνελήφθη στην Καλλιθέα ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης, συνελήφθη την Παρασκευή στην Καλλιθέα για οικονομικές παραβάσεις. Ο επιχειρηματίας έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές για ακάλυπτες επιταγές και φορολογικές παραβάσεις. Ήταν φυγόποινος μέχρι που εντοπίστηκε και συνελήφθη στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) στην Καλλιθέα.  Ο 77χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, φορολογικής νομοθεσίας και για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.

Η ενημέρωση της αστυνομίας:

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία για τη σύλληψη του Μπατατούδη, αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (10-2-2023) στην Καλλιθέα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 77χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών και ενός (1) μηνός, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της φορολογικής νομοθεσίας και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 77χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, προέβαινε σε απάτες κατ’ εξακολούθηση, εξέδιδε ακάλυπτες επιταγές και δεν απέδιδε έγκαιρα τους αναλογούντες φόρους και τις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ποιος είναι ο Γιώργος Μπατατούδης

Ο Γιώργος Μπατατούδης είναι πολιτικός μηχανικός και γνωστός επιχειρηματίας. Υπήρξε ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας ΕΡΓΑΣ ΑΤΕ, της εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών Intersat, του τηλεοπτικού σταθμού Seven X, του ιστορικού Ακροπόλ Παλάς στην Αθήνα, το οποίο το 1999 πωλήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ και μεγαλομέτοχος (1997-2004) και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (επί των ημερών του ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2001 και το 2003).  Στις 24 Μαρτίου 2009 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της υπεξαίρεσης 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών από την εταιρεία Ιnteractive και, θεωρούμενος ως φυγόδικος, δεν είχε από τότε το δικαίωμα να επισκεφτεί την Ελλάδα, καθώς, αν το έπραττε, θα συλλαμβανόταν άμεσα.

διάβασε και αυτό  Η Καλλιθέα της Δράμας στις παρυφές Μενοικίου

Στις 8 Ιουνίου 2010 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Λιβύης, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσαν σε βάρος του οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά αθωώθηκε από το Εφετείο, και πλέον είναι ελεύθερος και δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία.

Κάποιοι αναφέρονται στον Μπατατούδη με το ψευδώνυμο «Μπάτμαν», λόγω του επωνύμου του αλλά και επειδή ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ συνήθιζε να φοράει ένα χαρακτηριστικό μαύρο δερμάτινο παλτό, που έφτανε ως τους αστραγάλους.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
 Ὡς στύλος ἀκλόνητος, τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ, καί λύχνος ἀείφωτος τῆς…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: