Αθλητισμός

Χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου

Ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε πάλι στη ίδια αίθουσα, λίγες ώρες μετά το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια, στο Μόναχο! Αυτή τη φορά για τον Μάριο Γεωργίου, τον Κύπριο πρωταθλητή που έγραψε ιστορία σημειώνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής στην Κύπρο με την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στο μονόζυγο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 

Λίγες μέρες μετά τα τρία του χάλκινα στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες και παρά τον τραυματισμό του την Πέμπτη, ο Μάριος Γεωργίου έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση. Συνηθισμένος να ξεπερνά κάθε εμπόδιο αφού έχει γνωρίσει από πολύ νωρίς το δύσκολο πρόσωπο της ζωής, εκτέλεσε ιδανικά το υψηλού συντελεστή δυσκολίας πρόγραμμά του, πήρε 14.400 βαθμούς και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανεβάζοντας μαζί του την κυπριακή σημαία στο ψηλότερο σημείο.

Στο ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρόμπερτ Τβορογκάλ από την Λιθουανία και Ζόελ Πλάτα από την Ισπανία αντίστοιχα, ισοβαθμώντας όμως με 14.000 βαθμούς.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απένειμε τα εύσημα στον αθλητή για το επίτευγμά του.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) απευθύνει θερμά συγχαρητήρια τον Κύπριο Olympian Μάριο Γεωργίου για τη κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022 και του εύχεται ένα λαμπρό μέλλον στο αθλητικό στερέωμα.

πηγή Σ.Ε.Ο

 

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Πρόκριση στους «8» του US Open με νίκη – θρίλερ επί της Αντρεέσκου

Απάντηση