Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό αύξησε τα ραντεβού

Αύξηση  παρουσιάζει ο ρυθμός με τον οποίο κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με την 1η δόση όσοι συμπολίτες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι σήμερα, με βάση τα στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο, ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για πολιτες άνω των 60 ετών, ήταν 2.600. Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού 1ης δόσης, από πολίτες άνω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου πως ο εμβολιασμός για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών κατέστη υποχρεωτικός. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Με βάση τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη, οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών. Για όσες και όσους δεν προσέλθουν τελικά, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

Το διοικητικό πρόστιμο «δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «προστασία και όχι τιμωρία».

Επιχειρώντας ταυτόχρονα έναν απολογισμό της αντιμετώπισης του τέταρτου κύματος, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έθεσε κανόνες ελεγχόμενης πρόσβασης σε κλειστούς χώρους από τον Ιούλιο, όπως και πρώτη τον Οκτώβριο άνοιξε τη δυνατότητα τρίτης δόσης σε όλους τους ενήλικες, θέτοντας ως προϋπόθεση πλήρους εμβολιασμού για τους άνω των 60 τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

διάβασε και αυτό  Παρασκευή ανοίγουν οι παιδικές χαρές στο Παλαιό Φάληρο

πηγή vradini.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τα κρεοπωλεία ο ΘΟΔΩΡΑΣ Σαπρανίδης, φημίζονται όλα αυτά τα χρόνια…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: