ΕκδηλώσειςΝαυτιλία

AHEPA MARITIME CHAPTER HJ-45 ST’ NICHOLAS Τελετή ορκωμοσίας

 Με μεγάλη επισημότητα και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στον πολυχώρο της Ωκεανίδας στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, λαμπρή δεξίωση στα πλαίσια της τελετής ορκωμοσίας του νέου διοικητικού συμβουλίου και των νέων μελών του νεοσύστατου AXEPA Maritime Chapter St’ Nicholas ενώπιον του προέδρου, Capt Mατθαίου Δημήτρη.

Μετά την ορκωμοσία κατά την προσφώνηση του, ο Πρόεδρος του Maritime Chapter Capt Mατθαίου Δημήτριος, καλωσόρισε τα νέα μέλη και τα ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση. 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους -μεταξύ άλλων- ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Treasurer της AHEPA HELLAS κ. Χρήστος Μπακούρος, ο Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας κ. Αργύρης Τσουνάκης και ο Ahepa Warden Φώτης Σουργούνης.

 «Σας συγχαίρω για την απόφασή σας να εισέλθετε τις πύλες της αδελφοσύνης και να ενωθούμε όλοι μαζί υπό την σκέπη ενός κοινού οράματος, υπό την δέσμευση μιας κοινής αποστολής και υπό την αφοσίωση σε κοινά ιδεώδη για την εκπλήρωση των κοινών μας στόχων. Νιώθω περήφανος για καθέναν από εσάς και εσείς οφείλετε να νιώθετε περήφανοι για τον εαυτό σας. Επιλεχθήκατε λόγω της αξιόλογης και επιτυχημένης θέσης και προσφοράς σας στον τομέα που δραστηριοποιείστε αλλά και των ηγετικών ικανοτήτων που διαθέτετε. Αξιολογείστε ως δεδομένο πως το ευρύ δίκτυο των αδελφών της ΑΧΕΠΑ είναι πολύτιμο για όλους μας. Η αλληλεγγύη, η αγάπη, η αγνή φιλία, η ηθική συνεργασία, η υποστήριξη, η πίστη και ο σεβασμός θα αποτελέσουν ανυπέρβλητα σύμβολα μεταξύ των αδελφών και της κοινής μας πορείας με μοναδικό προσανατολισμό την Αριστεία».

Επίσης, ο Πρόεδρος, ανέφερε : «Μετά την ένταξη των 70 νέων μελών και την ορκωμοσία τους, με χαρά και υπερηφάνεια, σας ανακοινώνω ότι στο σύνολο, το τμήμα μας έφτασε να έχει 117 ενεργά, επιφανή μέλη, μόλις ενάμιση μήνα μετά την ίδρυση και την πρώτη τελετή ορκωμοσίας της 30ης Μαΐου 2021».

διάβασε και αυτό  Παλαιό Φάληρο: Μεγάλη η απήχηση του κόσμου στο 2ο Εργαστήρι Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Γονέων. Επίτιμοι καλεσμένοι στην εκδήλωση.

Η αποστολή της οικογένειας AHEPA είναι να εκφράζει και να προωθεί τα ιδανικά της Αρχαίας Ελλάδας και του Ελληνισμού: τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη φιλανθρωπία, την εκπαίδευση και την αστική ευθύνη με ναυαρχίδα την κοινωνική, οικογενειακή και ατομική αριστεία.

 

Η ΑΧΕΠΑ είναι αφοσιωμένη στη διατήρηση και προώθηση αυτών των ιδανικών και τα καλλιεργεί στις κοινωνίες των ανθρώπων μέσα από εθνικά και διεθνή συμπόσια, φόρουμ, συνέδρια.

Κάποιοι από τους στόχους του Ahepa Maritime Chapter St’ Nicholas είναι:

να προωθήσει τα ελληνικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο προάγοντας τον ελληνισμό στην κοινωνία

να υποστηρίξει τα μέλη  

να ενισχύσει το φιλανθρωπικό της έργο σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται

να προάγει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα παρέχοντας παράλληλα και υποτροφίες σε φοιτητές που έχουν διακριθεί σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα

και τέλος, να ενισχύσει το γόητρο και το Brand Name AHEPA ώστε να ενταχθούν στον οργανισμό της σημαντικά και επιτυχημένα στελέχη του ναυτιλιακού και επιχειρηματικού κόσμου που θα προσφέρουν στο έργο της

Τέλος, ο Πρόεδρος Capt. Ματθαίου Δημήτριος, κλείνοντας τον λόγο του πρόσθεσε «Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την συμμετοχή σας στο νέο Maritime Chapter της Ahepa και να σας ευχηθώ Υγεία, δύναμη, ευημερία, δημιουργία και πάθος για την ζωή. 

Sky is the limit λένε οι Αμερικάνοι. Ελληνιστί, ο ουρανός είναι το όριο. Σημαντική αξία έχει όμως η οπτική και συνεπώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Οδυσσέας Ελύτης στον «Μικρό Ναυτίλο»: το ζήτημα είναι από που βλέπει κανείς τον ουρανό και εμείς οι Έλληνες, τον βλέπουμε από καταμεσής της θάλασσας. Και αυτό από μόνο του εκτιμώ ότι μας εξασφαλίζει την επιτυχία για τη συνέχεια μας».

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: