DCIM100MEDIADJI_0156.JPG

Σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία καταγράφονται από το πρωί της Τετάρτης στη Λεωφόρος Συγγρού, στο ύψος της Χαροκόπου, λίγο μετά τον Νέος Κόσμος, έπειτα από σοβαρή βλάβη σε υπόγειο αγωγό λυμάτων που προκάλεσε καθίζηση του οδοστρώματος και τη δημιουργία μεγάλης τρύπας στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αγωγός υπέστη ρήγμα, με αποτέλεσμα τη διαρροή λυμάτων και τη σταδιακή υποχώρηση του εδάφους κάτω από την άσφαλτο. Η πίεση και η διάβρωση που προκλήθηκαν οδήγησαν σε κατάρρευση τμήματος του δρόμου, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τα διερχόμενα οχήματα. Η δυσοσμία στην περιοχή είναι έντονη, ενώ οδηγοί που κινούνταν στο σημείο αιφνιδιάστηκαν αντικρίζοντας την καθίζηση.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία, καθώς έχει περιοριστεί το πλάτος του οδοστρώματος και έχουν τοποθετηθεί προσωρινές σημάνσεις. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ανάλογα με την έκταση της ζημιάς και την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα συνεργεία του δήμου και τεχνικά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να αποκλείσουν την επικίνδυνη ζώνη και να ξεκινήσουν την τεχνική αξιολόγηση της κατάστασης. Προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση του σπασμένου αγωγού, η άντληση των υδάτων και η ενίσχυση του υπεδάφους, ώστε να αποτραπεί περαιτέρω καθίζηση.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα ζητήματα παλαιότητας των υπόγειων δικτύων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, όπου η φθορά του χρόνου και η αυξημένη πίεση του κυκλοφοριακού φόρτου δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τα αίτια της βλάβης, ενώ θα εκτιμηθεί εάν απαιτείται εκτεταμένη παρέμβαση στο δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής.

Οι οδηγοί καλούνται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, να μειώνουν ταχύτητα και, εφόσον είναι εφικτό, να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *