Αισθητική - MόδαΥγεία

Το σώμα είναι ο ναός

Tης Χαράς Γεωργιάδου

Είναι μία από αυτές τις φράσεις που μπαίνει στη συνείδησή και δεν ξέρετε πού την ακούσατε. Σκεφτείτε το για λίγο. Πιστεύετε ότι το σώμα σας είναι ο ναός σας;
❖ Ένα μέρος αφιερωμένο στη λατρεία
❖ ·Έχοντας μέσα του μια θεϊκή παρουσία
❖ ·Ένα μέρος που προορίζεται για μια πολύτιμη λειτουργία

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά ένα προς ένα. Το σώμα είναι ένα μέρος που πρέπει να αφιερωθεί στη λατρεία.
Εάν δεν λατρεύετε εσείς το σώμα σας, ποιος θα το κάνει; Και τι ακριβώς σημαίνει η λατρεία του σώματός σας;
Λατρεύοντας το σώμα σας σημαίνει να το φροντίζετε. Λατρεύοντας το σώμα σας σημαίνει να κάνετε ό, τι καλύτερο για αυτό, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Λατρεύοντας το σώμα σας σημαίνει να το φροντίζετε με σωστή διατροφή, τακτική άσκηση και επαρκή ύπνο, να μαθαίνετε και να το ακούτε. Όταν το σώμα σας είναι άρρωστο, σας ενημερώνει ότι κάτι λείπει. Απαιτεί κάτι που δεν του δίνετε. Το σώμα σας έχει μέσα του μια θεϊκή παρουσία.
Σκεφτείτε για μια στιγμή όλες τις λειτουργίες που εκτελεί χωρίς καν να το σκεφτούμε. Η καρδιά μας χτυπάει, τα μάτια μας ανοιγοκλείνουν, αναπνέουμε, καταπίνουμε, χωνεύουμε – όλα χωρίς συνειδητή σκέψη. Έχουμε αμέτρητες ορμόνες, ένζυμα, μυς, οστά, όργανα, όλα λειτουργούν σε τέλεια αρμονία. Είναι καταπληκτικό, αν συνειδητοποιήσουμε οτι το θεωρούμε αυτονόητο!

Το σώμα σας προορίζεται για μια πολύτιμη λειτουργία.

Δεν θα συμφωνούσατε ότι το σώμα σας προορίζεται για μια πολύτιμη λειτουργία; Χωρίς το σώμα σας, δεν θα έχετε κανένα όχημα για να σας οδηγήσει σε αυτήν τη ζωή, κανένα τρόπο να εκπληρώσετε αυτό που βλέπετε ως σκοπό της ζωής σας, κανένα τρόπο να κάνετε πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς. Μπορείτε να δείτε ότι είναι μια πολύτιμη λειτουργία.
Σε τελική ανάλυση, τι θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό; Χρησιμοποιείτε το σώμα σας για να ολοκληρώσετε όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα, για να κάνετε ό, τι θέλετε να κάνετε. Μπορούμε λοιπόν να συμφωνήσουμε ότι το σώμα σας είναι πραγματικά ο ναός σας; Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι, ως ναός σας, το σώμα σας αξίζει να αντιμετωπιστεί με τον απόλυτο σεβασμό και φροντίδα; Πολλοί από εμάς εστιάζουμε μεγάλο μέρος της προσοχής μας στην περιποίηση των μαλλιών, στα νύχια μας άψογα γυαλισμένα και διασφαλίζοντας ότι το μακιγιάζ μας είναι τέλειο. Αλλά τι κάνουμε για τα πάντα κάτω από το λαιμό μας; Πόσο χρόνο ξοδεύουμε φροντίζοντας αυτά τα μέρη μας;
Πόσοι από εμάς δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή που τροφοδοτεί το σώμα μας; Πόσοι από εμάς δίνουμε στο σώμα μας αρκετή άσκηση για να το διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιούμε, με αγάπη, φροντίδα και σεβασμό, τόσο καλύτερα λειτουργεί. Έχετε ήδη συνειδητοποιήσει τι έχετε κάνει για να καταστρέψετε τον «ναό» σας. Ανεπαρκής άσκηση, κακή διατροφή, ανεπαρκής ανάπαυση, άγχος. Ενδιαφέρεστε να επιδιορθώσετε τη ζημιά και να μάθετε πώς να φροντίζετε σωστά το σώμα σας από τώρα και στο εξής. Ποτέ δεν θα κάνετε καλύτερη επένδυση στον εαυτό σας. Ο ναός σας θα ευδοκιμήσει σε αυτόν.

Facebook Comments Box

Απάντηση