Κυριακή 21 Μαΐου ημέρα Εκλογών

Ώρα μηδέν! Έφτασε η στιγμή για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση στην κάλπη και οι ψηφοφόροι οφείλουν να γνωρίζουν βήμα βήμα πώς ψηφίζουν.

Σας  παρουσιάζουμε παρακάτω έναν χρήσιμο οδηγό για όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε. Που και πώς ψηφίζετε, τι ισχύει τους 17+ που προσέρχονται για πρώτη φορά στα εκλογικά κέντρα, πότε θα έχουμε νικητή, τι ώρα θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα, ποιος ο ρόλος της ψηφιακής αναβάθμισης με 25.000 τάμπλτες ατη διαδικασία.

Ο οδικός χάρτης των εκλογών

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 19:00, ενώ φέτος οι νέοι ψηφοφόροι, ηλικίας 17 έως 21 ετών, ανέρχονται σε 450.000.

Πού ψηφίζω 2023: Μάθε το σχολείο με ένα κλικ

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανοίξει εδώ και μέρες την εφαρμογή «Μάθε πού ψήφιζεις», ώστε να μπορούν να βρουν εγκαίρως το σχολείο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές στις 21 Μαΐου.

Οι πολίτες μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν, μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία έχουν ενσωματωθεί και τα στοιχεία των ετεροδημοτών που υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

 

Εκλογές 2023

 

Μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/ και μαθαίνετε το σχολείο, όπου ασκείτε το εκλογικό σας δικαίωμα.

Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.

Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.

Στη συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν και με το τηλεφωνικό κέντρο του «Μάθε πού ψηφίζεις». Το τηλεφωνικό κέντρο απαντά στους αριθμούς 2131361500 και 2131313800 και λειτουργεί σήμερα Σάββατο 20 και αύριο Κυριακή 21 Μαΐου σε 24ωρη βάση.

Εκλογές 2023: Με τι έγγραφα ψηφίζω

Την ημέρα των εκλογών οι πολίτες μεταβαίνουν στο εκλογικό τμήμα του δήμου όπου είναι εγγεγραμμένοι. Εξαίρεση αποτελούν οι ετεροδημότες οι οποίοι ψηφίζουν σε ειδικά εκλογικά τμήματα -αμιγή ή και μεικτά- της έδρας του νομού όπου διαμένουν.

 

Εκλογές 2023

 

Όταν έρθει η σειρά για να παρουσιαστούν στην εφορευτική επιτροπή, οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν ένα έγκυρο έγγραφο για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους. Σύμφωνα με τον κανονισμό για τις εκλογές, μέχρι πρότινος τα έγγραφα που γίνονται δεκτά είναι τα εξής:

αστυνομική ταυτότητα (ή σχετική προσωρινή βεβαίωση αρμόδιας Αρχής)

διαβατήριο

άδεια οδήγησης

ατομικό βιβλιάριο υγείας

Τονίζεται ότι γίνονται δεκτά και τα «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας.

Πλέον όμως δίνεται η δυνατότητα ψηφοφορία με τη χρήση του gov.gr wallet!

Αμέσως μετά, η εφορευτική επιτροπή παραδίδει στον εκλογέα τον ειδικό φάκελο με τη σφραγίδα της επιτροπής και τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών, ώστε να ψηφίσει.

Πώς θα ψηφίσω με το gov.gr wallet

Οι πολίτες που θέλουν να ψηφίσουν με το κινητό τους θα πρέπει να έχουν φροντίσει να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή gov.gr wallet και να έχουν «περάσει» την αστυνομική τους ταυτότητα στην εφαρμογή.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, «η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του. H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 (Α’ 136), ακολουθώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης που προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αρ. 4082/2022 (Β’ 3982) και είναι προσβάσιμη μέσω της κυβερνητικής πύλης https://wallet.gov.gr».

 

Εκλογές 2023,

 

Σημειώνεται ότι για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων η νομοθεσία προβλέπει και ειδική εκλογική άδεια έως τρεις ημέρες.

διάβασε και αυτό  Φθιώτιδα: Έπεσε από το μπαλκόνι, έμεινε αβοήθητος όλο το βράδυ και ξεψύχησε στο νοσοκομείο

Ψηφίζεις πρώτη φορά; – 400.000 νέοι στις κάλπες – Τι πρέπει να προσέξεις

Για πρώτη φορά καλούνται να ψηφίσουν περισσότεροι από 400.000 νέοι στις εκλογές της 21ης Μαϊου 2023. Μέσα από ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, «Μάθε πού ψηφίζεις», μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό κέντρο στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Οι 17άρηδες και οι νέοι μέχρι 20 ετών θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά. Πρόκειται για μία εντελώς νέα εμπειρία για αυτούς και για το λόγο αυτό , το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε σχετική εγκύκλιο με την οποία δίνονται οι απαραίτητες κατευθυντήριες για τη διαδικασία.

 

Εκλογές 2023,

 

Στην εγκύκλιο αυτή με τίτλο «Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 εντός Επικράτειας», περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις που εισήχθησαν μετά την κωδικοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012, περιγράφονται όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας, οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες όλων των συντελεστών, ενώ αναφέρονται και οι εκ του νόμου προβλεπόμενες προθεσμίες, μέσα στις οποίες οι τελευταίοι οφείλουν να ενεργήσουν.

Το περιεχόμενο της εγκυκλίου χωρίζεται σε τρία μέρη:

Στο πρώτο μέρος περιέχονται πληροφορίες για την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται σε κάθε περιφέρεια, την κτήση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, την υποβολή των υποψηφιοτήτων και την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών.

 

Εκλογές 2023

 

Στο δεύτερο μέρος περιγράφονται οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έως την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας.

Το τρίτο μέρος αναφέρεται στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, ενώ αναλύεται και ο τρόπος ψηφοφορίας, εξαγωγής και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών

Εκλογές 21ης Μαϊου 2023: Τα απαραίτητα έγγραφα για να ασκηθεί το εκλογικό δικαίωμα
Το βασικό που καλούνται να γνωρίζουν οι «πρωτάρηδες» στη διαδικασία, είναι σε πρώτη φάση πού ψηφίζουν και φυσικά ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχουν μαζί τους, ώστε να ασκήσουν απερίσπαστα το δικαίωμά τους.

Την ημέρα εκλογών, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο οδηγός του υπουργείου Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι θα προσέρχονται με την ταυτότητά τους ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής, η οποία θα τους δίνει τα ψηφοδέλτια, αφού επιβεβαιώσει τα στοιχεία τους.

 

Εκλογές 2023,

 

Τι γίνεται όμως εάν λίγες ημέρες πριν ένας ψηφοφόρος έχει χάσει την ταυτότητά του; Σύμφωνα με την εγκύκλιο η αναγνώριση των στοιχείων του εκάστοτε ψηφοφόρου -εκτός από την ταυτότητα- γίνεται και με άλλα τέσσερα έγγραφα.

Συγκεκριμένα:

αν δεν υπάρχει αστυνομική ταυτότητα, γίνεται δεκτή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας Αρχής,

το διαβατήριο,

το δίπλωμα οδήγησης,

ή το βιβλιάριο όλων των Ταμείων.

Τονίζεται ότι στις φετινές εκλογές υπάρχει και η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με το Wallet του gov.gr.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος εάν είναι ετεροδημότης

Ακόμη πιο περίπλοκη ίσως είναι η διαδικασία για τους νέους που εκτός του ότι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, είναι και ετεροδημότες. Σε μια τέτοια περίπτωση η εγκύκλιος αναφέρει ότι παρέχεται η δυνατότητα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Στην περίπτωση αυτή, πριν από το όνομα κάθε ετεροδημότη στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους, υπάρχει η ένδειξη «Ε». Στους εκλογείς αυτούς απαγορεύεται να ψηφίσουν στον δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Οι σταυροί προτίμησης για κάθε ψηφοδέλτιο

Όταν περάσουν το τυπικό σκέλος και βρεθούν ενώπιον του ουσιαστικού, δηλαδή μπροστά στους κάλπες, οι νέοι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν και πόσους σταυρούς μπορούν να βάλουν στο ψηφοδέλτιο.

Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης καθορίζονται ως εξής:

α) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, έναν σταυρό.

β) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς.

διάβασε και αυτό  Οδηγίες για τις βεβαιώσεις που πρέπει να έχετε στις μετακινήσεις σας

γ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς.

δ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Φυσικά, οι σχετικές πληροφορίες θα πρέπει να είναι ευδιάκριτες στα εκλογικά τμήματα. Για τον λόγο αυτό συνιστάται στους δικαστικούς αντιπροσώπους, η ανάρτηση πινακίδας σε εμφανές σημείο, στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός των σταυρών προτίμησης που τίθενται από τους εκλογείς.

Που ψηφίζουν κληρικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

Μέσα από ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, «Μάθε πού ψηφίζεις», μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό κέντρο στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μέσα σε μερικά λεπτά βρίσκουν με μερικά κλικ, το σημείο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Για πρώτη φορά, απέκτησαν δικαίωμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι δικαστικοί, οι δημόσιοι γενικά πολιτικοί υπάλληλοι και οι κληρικοί ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, είτε στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, είτε στον τόπο διαμονής τους, εάν είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικό εκλογικό κατάλογο ετεροδημοτών, ψηφίζοντας τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας που είναι εγγεγραμμένοι.

Ποιοι στερούνται του δικαιώματος ψήφου

Στερούνται του δικαιώματος ψήφου στις εκλογές:

Όσοι βρίσκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή.

Όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα:

(α) σε κάθειρξη για τα αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του Δεύτερου Βιβλίου του Ποινικού Κώδικα ή

(β) σε οποιαδήποτε ποινή για εγκλήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ή

(γ) σε ισόβια κάθειρξη για κάθε άλλο αδίκημα.

Πως τα tablet φέρνουν επανάσταση στις κάλπες

Με καινοτομία, hightech και πιο σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα τωνεκλογών 2023το βράδυ της 21ης Μαϊου. Και αυτό γιατί θα υπάρχουν τα tablet και το σύστημα SRT.

Συγκεκριμένα, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα διαθέτουν μία συσκευή ασφαλούς μετάδοσης (SRT), δηλαδή ένα tablet με το οποίο θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο Εσωτερικών μετά το πέρας της διαλογής των ψηφοδελτίων υπέρ των συνδυασμών.

Έτσι φέτος η πρώτη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να γίνει δύο ώρες νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν πως στις 9 το βράδυ της 21ης Μαΐου θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι δείχνει η κάλπη για το 80% της Επικράτειας.

Η καινοτομία

Στις εκλογές του 2019 είχαμε εικόνα για το αποτέλεσμα στο ίδιο ποσοστό της Επικράτειας στις 11 το βράδυ. Αυτό συνέβη τότε, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, γιατί μόνο το 30% των δικαστικών αντιπροσώπων είχαν τη δυνατότητα να μεταδίδουν αποτελέσματα στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω tablet.

Για τις εκλογές 2023 τα τάμπλετ θα βάλουν νωρίτερα τέλος και στην αγωνία των υποψηφίων βουλευτών, καθώς μέχρι τα μεσάνυχτα θα υπάρχει μία σαφής εικόνα και για τους σταυρούς που έλαβαν.

 

Εκλογές 2023

 

Όλα δηλαδή θα γίνουν όπως είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ο Μακης Βορίδης, ο οποίος είχε πει ότι «η ιδιαιτερότητα και το πρόσθετο στοιχείο πέρα από αυτά που σταθερά γνωρίζουμε για κάθε βραδιά των εκλογών είναι ότι φέτος θα μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα – αυτά που θα μεταδώσει ο ανάδοχος – πολύ πιο γρήγορα. Θα έχουμε αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο για τα κόμματα γύρω στις 21:00 και είναι πολύ πιθανό να έχουμε και σταυροδοσία μέχρι τα μεσάνυχτα».

Τα 5 βήματα μόλις κλείσουν οι κάλπες

Με υπουργική απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες της μετάδοσης των αποτελεσμάτων της 21ης Μαϊου με διαδικασίες εξπρές και απευθείας από το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση, που υπογράφεται από την υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, αναφέρεται ότι για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, η οποία γίνεται απ’ ευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 94Α του π.δ. 26/2012, τα βήματα θα έχουν ως εξής

διάβασε και αυτό  www.kalitheapress.gr-Kalithea Radio...Η Διαδικτυακή φωνή των πολιτών

1) Αμέσως μετά το πέρας της διαλογής των ψηφοδελτίων υπέρ των συνδυασμών, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει στο Υπουργείο Εσωτερικών το αποτέλεσμα, κάνοντας χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης (SRT). Ειδικότερα μεταδίδει: α) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στο εκλογικό τμήμα. β) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που ψήφισαν. γ) Τον αριθμό των ψηφοδελτίων που αναγνωρίστηκαν ως έγκυρα. δ) Τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων. ε) Τον αριθμό των λευκών ψηφοδελτίων. στ) Τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν κάθε συνδυασμός και κάθε μεμονωμένος υποψήφιος.

2) Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος παραδίδει το έντυπο του αποτελέσματος εκλογής υπέρ των συνδυασμών σε πιστοποιημένο αγγελιοφόρο του Δήμου (πριν την έναρξη καταμέτρησης των σταυρών υπέρ των υποψηφίων). Το έντυπο ψηφιοποιείται σε δημοτικό κατάστημα επιλογής του οικείου δήμου και αποστέλλεται μέσω του Υποσυστήματος Μετάδοσης Εκλογικών Αποτελεσμάτων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στην έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας. Έπειτα, από την έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας, το αποτέλεσμα της εκλογής υπέρ των συνδυασμών μεταδίδεται τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

3) Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος καταμετρά τις ψήφους υπέρ υποψηφίων (σταυρούς προτίμησης) και μεταδίδει το αποτέλεσμα στο Υπουργείο Εσωτερικών με χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης (SRT), ακολουθώντας τις εσώκλειστες οδηγίες.

4) Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι μπορούν να λαμβάνουν τα αποτελέσματα υπέρ των συνδυασμών και υπέρ των υποψηφίων από το Υπουργείο Εσωτερικών για ενημέρωση των ιστοσελίδων τους και γενικότερα των ενδιαφερομένων. Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου διαλαμβάνουν και τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελληνικής Επικράτειας.

5) Δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Εκλογές 2023

 

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι με ΦΕΚ καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της προβολής των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές από την δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση.

Exit poll, εκλογικά αποτελέσματα και σταυροδοσία – Τι ώρα θα βγουν

Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO και θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Όπως είναι γνωστό, τα exit polls είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών και έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Η ερώτηση άλλωστε δεν αφορά τι προτίθεται ο κάθε πολίτης να ψηφίσει – όπως στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις – αλλά τι ψήφισε στην κάλπη λίγα λεπτά πριν, και έχει παρατηρηθεί πως οι πολίτες απαντούν πιο πρόθυμα στα exit polls παρά στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Στις 20:30 η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά αναμένεται η πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με την Singular Logic μέσα σε μόλις 90 λεπτά από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες, δηλαδή στις 20:30, θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση.

Σε αυτές τις εκλογές η χρήση των νέων τεχνολογιών με τα tablets στα εκλογικά κέντρα, αλλάζει τα δεδομένα και στο θέμα της μετάδοσης των σταυρών υποψηφίων. Η SingularLogic αναμένει ότι μετά τις 10 το βράδυ θα υπάρχει ροή αποτελεσμάτων σταυρών υποψηφίων ενώ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε ορισμένες περιφέρειες θα μπορεί να γίνει και μία ασφαλής εκτίμηση για τα τελικά αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
"Τη ΚΑ', του αυτού μηνός, Μνήμη, των Αγίων ενδόξων, θεοστέπτων…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: