Μια πρωτοφανής και σοκαριστική τροπή πήρε η καθημερινή ρουτίνα της 52χρονης κτηνοτρόφου Ανθούλας Καραδήμα στα ορεινά βοσκοτόπια της Μαγούλας Δωρίδας, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν εφιάλτη που δύσκολα χωράει ο ανθρώπινος νους. Σε μια αποκλειστική ανασύνθεση της μαρτυρίας που συγκλονίζει το πανελλήνιο, η έμπειρη κτηνοτρόφος περιγράφει λεπτό προς λεπτό τη μάχη σώμα με σώμα που έδωσε με ένα άγριο, τεράστιο θηλαστικό.

 

Το Χρονικό της Ξαφνικής Επίθεσης
Ήταν ένα συνηθισμένο απόγευμα στα τέλη Μαΐου 2026, όταν η Ανθούλα Καραδήμα συνόδευε το κοπάδι της στη βοσκή. Ξαφνικά, μέσα από την πυκνή βλάστηση ξεπρόβαλε ένα τεράστιο άγριο ζώο. Αυτό που προκάλεσε άμεσο τρόμο, ωστόσο, δεν ήταν απλώς η παρουσία του, αλλά η ακατανόητη και άκρως επιθετική συμπεριφορά του.
  • Στοχοποίηση του ανθρώπου: Αντίθετα με τη φυσική συμπεριφορά των λύκων, το ζώο αγνόησε παντελώς τα πρόβατα.
  • Τυφλή ορμή: Κινήθηκε με απίστευτη ταχύτητα και επιθετικότητα κατευθείαν επάνω στην 52χρονη.
  • Η όψη του τρόμου: «Είχε ολόανοιχτο το στόμα, μούγκριζε απόκοσμα και έβγαζε σάλια, σαν σκυλί λυσσασμένο», δήλωσε σοκαρισμένη η ίδια, περιγράφοντας την εικόνα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη της.

 

Δέκα Λεπτά στην Κόλαση:
Μάχη με Μοναδικό Όπλο μια Γκλίτσα.
Χωρίς κανένα μέσο αυτοάμυνας, η Ανθούλα Καραδήμα κατάλαβε αμέσως ότι η ζωή της κρεμόταν από μια κλωστή. Επιστράτευσε όλο της το θάρρος και το ένστικτο επιβίωσης:
    1. Άμυνα με τη μαγκούρα: Άρχισε να χτυπά με μανία το ζώο στο κεφάλι και το σώμα χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή κτηνοτροφική της γκλίτσα.
    2. Αλύγιστο θηρίο: Το ζώο, παρά τα σφοδρά χτυπήματα, δεν υποχωρούσε, δεν φοβόταν και συνέχιζε να ορμάει.
    3. Η σωτήρια αντοχή: Η εξαντλητική πάλη διήρκεσε περίπου 10 ολόκληρα λεπτά. Οι συνεχείς κραυγές της και η αδιάκοπη αντίσταση ανάγκασαν τελικά το ζώο να οπισθοχωρήσει και να χαθεί ξανά στο δάσος.

Σε Κατάσταση Συναγερμού οι Αρχές.
Το σπάνιο αυτό περιστατικό έχει θέσει σε πλήρη κινητοποίηση τις τοπικές αρχές και το Δασονομείο Ευπαλίου, καθώς οι επιθέσεις λύκων σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες παγκοσμίως.
Οι ειδικοί εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τη συμπεριφορά του ζώου.
Όπως αναφέρεται σε σχετικές επιστημονικές αναλύσεις , οι καταγεγραμμένες επιθέσεις λύκων σε ανθρώπους οφείλονται σε ποσοστό άνω του 80% σε λύσσα ή σε ακραία αμυντική συμπεριφορά (αν το ζώο ήταν στριμωγμένο ή προστάτευε τα μικρά του).
Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επρόκειτο για άγριο ημίαιμο τσοπανόσκυλο, καθώς σε συνθήκες ακραίου σοκ είναι δύσκολο για τον καθένα να ξεχωρίσει με ακρίβεια τα δύο ζώα.
Οι αρχές της Φωκίδας παραμένουν σε επιφυλακή, συστήνοντας στους κτηνοτρόφους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να κινούνται μόνοι τους στα ορεινά βοσκοτόπια.