Οικονομία

Οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 1η Ιανουαρίου 2024

Ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο που αφορά το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από το οικονομικό επιτελείο του πρωθυπουργού . Το νομοσχέδιο αναμένεται να είναι από τα πρώτα που θα τεθούν σε διαβούλευση, μετά την ολοκλήρωση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Τις  αυξήσεις στο μισθολόγιό τους θα δουν περίπου 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι μετά από 12 χρόνια , με τη συνολική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό να υπολογίζεται σε 500 εκατ. ευρώ περί τα  (700 εκατ. μεικτά). Σήμερα στο δημόσιο τομέα ο πρώτος μεικτός μισθός για υπάλληλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είναι 780 ευρώ, για υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 858 ευρώ, για υπάλληλο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 1.037 ευρώ ενώ για υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 1.092 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει έμφαση στον εισαγωγικό μισθό των υπαλλήλων που θα προσλαμβάνονται στο Δημόσιο, δίνοντας μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τα μεσαία ή ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να δοθούν αυξήσεις περίπου στο +30% στα επιδόματα ευθύνης και +40% στα επιδόματα τέκνων, καθώς και αυξήσεις στα επιδόματα εκτός έδρας.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ζητήματα  έμφαση θα δοθεί στον εισαγωγικό μισθό με την αύξηση να υπολογίζεται ακόμη και στο διπλάσιο ποσοστό, σε σχέση με τις αυξήσεις στα μεσαία και ανώτερα μισθολόγια.

Όσον αφορά στα επιδόματα:

-30% αύξηση στο επίδομα ευθύνης

-40% αύξηση στο επίδομα τέκνων.

Συγκεκριμένα

από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για ένα παιδί , από 70 ευρώ στα 120 ευρώ για δύο παιδιά και από 120 ευρώ στα 170 ευρώ για τρία παιδιά

Συνολικά το ετήσιο όφελος θα κυμανθεί από 240 ευρώ έως 600 ευρώ.

-αύξηση στα εκτός έδρας, εξετάζεται η χιλιομετρική αποζημίωση

διάβασε και αυτό  Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ προς τους δήμους

-αύξηση επιδόματος ειδικών συνθηκών για τους ενστόλους

 

 

Facebook Comments Box

Απάντηση