ΕλλάδαΟικονομία

Οι επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο

Ανακοινώνεται εντός της ημέρας η επιχορήγηση των τιμολογίων Αυγούστου

Παράταση των έκτακτων μέτρων μέχρι το τέλος του 2023

Τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, ευάλωτους καταναλωτές και αγρότες τον Αύγουστο, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την ενίσχυση των καταναλωτών ρεύματος και τον Αύγουστο με ποσό συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Λογαριασμοί ρεύματος: Παράταση των έκτακτων μέτρων μέχρι το τέλος του 2023

Όσον αφορά στον Αύγουστο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση θα είναι 10€/MWh. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 €/MWh και απορροφά το σύνολο του αυξημένου κόστους.
  • Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση ανέρχεται στα 10€/MWh.
  • Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Αύγουστο, ανέρχεται συνολικά σε 19 εκατ. ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, υπενθυμίζεται, οι προμηθευτές ανακοίνωσαν τα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο τα οποία κυμαίνονται στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Ιούλιο.

Οι κρατικές επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, αφαιρούνται από τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν για να προκύψει η τελική τιμή καταναλωτή.

Λογαριασμοί ρεύματος: Μειώσεις έως 33% στα τιμολόγια του Αυγούστου από τους παρόχους

διάβασε και αυτό  Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Και παράταση

 Κλειδώνει η παράταση των έκτακτων μέτρων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει και αξιολογεί το αίτημα του ΕΣΠΕΝ (προμηθευτές ρεύματος) που ζητά την παράταση του σημερινού καθεστώτος της αγοράς έως και τον Δεκέμβριο προκειμένου να γίνει σωστή προετοιμασία των παρόχων και των καταναλωτών για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει τις αποφάσεις της, αν και άλλες πηγές αναφέρουν πως θεωρείται κλειδωμένη η παράταση της ισχύος των μέτρων που θεσπίστηκαν το περσινό καλοκαίρι μέχρι και το τέλος του 2023.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: