ΑττικήΠεριφέρειες

Περιφέρεια Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του ανέπτυξε τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του.

η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την στήριξή του σε αυτόν τον αγώνα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης. Για τον τόπο μας, για την Αττική μας.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, γραφείο και κείμενο

Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά έγινε επίσημα χθες με μια λιτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, στην οποία αναφερόταν: «Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Την ίδια στιγμή ο σημερινός περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης όπου του είχε σταλεί το μήνυμα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, με ανακοίνωση του, απέσυρε την υποψηφιότητα του για την διεκδίκηση εκ νέου της περιφέρειας Αττικής.

«Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα “σημαία ευκαιρίας” για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα», ανεφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πατούλης.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, χθες από τη Λέσβο που βρέθηκε εμμέσως αναφέρθηκε στον Γιώργο Πατούλη αλλά και στον Παναγιώτη Νίκα (νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον οποίο επίσης δεν θα στηρίξει τώρα η Νέα Δημοκρατία. Στην περίπτωση της περιφέρειας Πελοποννήσου το κυβερνών κόμμα θα δώσει το χρίσμα στον Δημήτρη Πτωχό.

Ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε εμμέσως ότι ο Γιώργος Πατούλης αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια την απόφασή του επισημαίνοντας ότι η ΝΔ έχει κάνει πλέον τις επιλογές της και για τις 13 περιφέρειες της χώρας.

διάβασε και αυτό  MyAttica η Περιφέρεια Αττικής στο κινητό σας

«Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε να μη στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή -δύσκολη ενδεχομένως γι’ αυτούς-, αλλά είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίσω», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μετά την χθεσινή επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής, με τη στήριξη της ΝΔ, ο Νίκος Χαρδαλιάς δέχθηκε πληθώρα μηνυμάτων στήριξης από υπουργούς και στελέχη της γαλάζιας παράταξης.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τον Νίκο Χαρδαλιά «αγαπημένο φίλο» και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε μεταξύ άλλων με ανάρτηση στο Facebook ότι τον συνδέει μια ισχυρή διαχρονική σχέση με τον Νίκο Χαρδαλιά και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία στη μάχη για την περιφέρεια Αττικής».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, χαρακτήρισε και αυτός «φίλο» τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ για την Αττική, λέγοντας πως «είναι δοκιμασμένος στα δύσκολα και θα πετύχει και στη νέα πρόκληση», προσθέτοντας πως «είμαστε δίπλα του».

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο Νίκο Χαρδαλιά, τονίζοντας πως «επιστρέφει σπίτι του στην αυτοδιοίκηση», ενώ ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τον εν ενεργεία περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη.

Ως «άνθρωπο του καθήκοντος» χαρακτήρισε τον Νίκο Χαρδαλιά ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χάρης Θεοχάρης ενώ «καλή επιτυχία» του ευχήθηκε και ο βουλευτής ΝΔ στην Ανατολική Αττική και πρώην υπουργός Στέλιος Πέτσας.

«Πολύτιμος φίλος, αεικίνητος, οργανωτικός, αποτελεσματικός! Πάντα στη πρώτη γραμμή», έγραψε σε story στο instagram η Δόμνα Μιχαηλίδου για τον Νίκο Χαρδαλιά και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Facebook Comments Box

Απάντηση