Αττική

Περιφέρεια Ατικής: Συνεχίζονται οι εργασίες στη Λεωφόρο Συγγρού για τη βελτίωση του οδοστρώματος

Την έξοδο των αδειούχων του Αυγούστου και τη μειωμένη κυκλοφορία οχημάτων «αξιοποιεί» η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Συγγρού και στον Κηφισό, από το ύψος του Φαληρικού Δέλτα, στα πλαίσια αναβάθμισης του οδοστρώματος στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο εντάσσεται στον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας, για ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες.

Οι εργασίες, λαμβάνουν χώρα, με εντατικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα μέσα στον μήνα Αύγουστο, κατά τον οποίο παρατηρείται μεγάλη μείωση της κυκλοφορίας, λόγω αποχώρησης των πολιτών από το κλεινόν άστυ, για τις καθιερωμένες καλοκαιρινές διακοπές.

Με αυτήν την ενέργεια, προβλέπεται πως το έργο θα έχει υλοποιηθεί γρηγορότερα του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, έτσι ώστε, η κεντρικότερη Λεωφόρος της Αθήνας να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 10 Αυγούστου.

Για το σκοπό αυτό, εκτελούνται ταυτόχρονα οι εργασίες, τόσο στο ανοδικό όσο και στο καθοδικό ρεύμα.

– Οι εν λόγω παρεμβάσεις εκτελούνται κατά τις νυχτερινές ώρες, από τις 21:00 μέχρι τις 06:00.

– Εφιστούμε την προσοχή των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς το οδόστρωμα είναι υπό κατασκευή και δεν υπάρχουν ακόμη διαγραμμίσεις.

– Συστήνουμε χαμηλές ταχύτητες και όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές λωρίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που έγινε ολική συντήρηση της Συγγρού ήταν το 1975.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα, αλλά και η πρώτη Διοίκηση αντίστοιχα, που ανέδειξε την ανάγκη για μια βιώσιμη κυκλοφορία, για δρόμους λειτουργικούς, προσβάσιμους και κυρίως ασφαλείς για τους χρήστες του οδικού δικτύου».

 

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Σοφία Κατσιγιάννη Οι Νέοι πρέπει να βγουν στο Προσκήνιο

Απάντηση