Προπασχαλινές σκέψεις

 Της Χαράς Μητροπούλου.

Φέτος θα είναι ένα δεύτερο Πάσχα που θα είμαστε λιγότεροι.  Λιγότεροι στο Πασχαλιάτικο τραπέζι, λιγότεροι στους δρόμους, λιγότεροι στα σπίτια.

Φέτος είναι η δεύτερη φορά που δεν θα ταξιδέψουμε, που δεν θα αγκαλιαστούμε , που δεν θα φιληθούμε για το Χριστός Ανέστη.
Δραπετεύσαμε από το δύσκολο, το γεμάτο φόβο, αγωνία και απώλειες 2020, ελπίζοντας ότι το 2021 θα μας χάριζε την πολυπόθητη επάνοδο στην παλιά μας καθημερινότητα.
Πλησιάζοντας στο καλοκαίρι νομίζαμε ότι  θα σταματούσαμε να δοκιμαζόμαστε και  θα επανερχόμασταν στις παλιές βεβαιότητές μας, στον τρόπο ζωής μας. Αντ’ αυτού εξακολουθούμε να διανύουμε μια περίοδο αγωνίας, αμφιβολίας, σκεπτικισμού, αλλοτρίωσης,
Είναι το δεύτερο Πάσχα που καλούμεθα να επιλέξουμε την αισιόδοξη η την απαισιόδοξη θέση ζωής. Οι μήνες που έφυγαν μας χάρισαν τουλάχιστον την επίγνωση του πόσο μικρός και αλληλένδετος είναι ο κόσμος μας, την επίγνωση ότι ο παλιός γνώριμος και οικείος κόσμος, η ανυποψίαστη εποχή έφυγαν ανεπιστρεπτί.
Οι μήνες που θα έλθουν αναπόφευκτα θα μας  υποχρεώσουν σε  ένα νέο τρόπο ζωής και σκέψης.
.Θα τηρούμε τις αποστάσεις, θα κάνουμε αυτά που πρέπει, αλλά δεν θα κλειστούμε στον εαυτό μας ,θα δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μας υιοθετώντας άλλες αξίες και άλλο τρόπο σκέψης, θα χαλαρώσουμε χωρίς να ξεχάσουμε, θα κάνουμε περισσότερη παρέα με αυτούς που αγαπάμε χωρίς να επικαλούμεθα έλλειψη χρόνου, θα μείνουμε υγιείς σωματικά και ψυχικά για τα καλά που έρχονται.
Γιατί τα επόμενα χρόνια θα είναι καταλυτικά για το ανθρώπινο γένος, το οποίο αν θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να εγκαταλείψει τον υπερφίαλο και εγωκεντρικό τρόπο ύπαρξης και να περάσει σε ένα τρόπο  διαβίωσης λιγότερο ξέφρενο, λιγότερο εγωιστικό, λιγότερο περιχαρακωμένο, λιγότερο μονήρη.
Ο καθένας και όλοι μας είμαστε μέρος ενός συνόλου και οι ενέργειες μας επηρεάζουν το σύνολο. Μόνο πορευόμενοι σαν σύνολο θα επιζήσουμε  σαν  ανθρωπότητα.
Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να μας χαρίσει υγιεία, σοφία και γνώση για να υλοποιήσουμε τις καινούργιες κατευθύνσεις ζωής.
Ο Χριστός θα αναστηθεί για μια ακόμη φορά, μην αμφιβάλλετε .Ομως θα χρειαστεί ,στην επάνοδό του να συναντήσει  μια ολοκαίνουργια ανθρωπότητα.Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Ο παπα-Μανώλης όπως τον έζησα...Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Φαντάζει σουρεαλιστικό, αλλά είναι αλήθεια, μάλλον κι αναγκαιότητα. Σε μια……
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: