Επιχειρήσεις

REMAX COSMOS στην Καλλιθέα

 Η εταιρεία REMAX COSMOS έχει το δικό της σημείο αναφοράς και στην Καλλιθέα όπως μας αναφέρει ο κύριος Παναγιώτης Ζαμπάζας η RE/MAX Ελλάς έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2002 με 80 γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Είναι το Νο. 1 κτηματομεσιτικό δίκτυο στην χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως. Η REMAX COSMOS ήρθε στην Καλλιθέα συνεχίζοντας  μια επιτυχημένη παρουσία και σε άλλους Δήμους των Νοτίων Προαστίων για να πρωταγωνιστήσει.
Καλύτερα όμως ας παρουσίασουμε την εταιρεία μέσα από την συνέντευξη του  κ.Παναγιώτη Ζαμπαζά
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Θα μπορούσατε με τίτλους να μας παρουσιάσετε ποια είναι τα έντονα χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν την αγορά της Καλλιθέα στην οποία αρχίσατε να δραστηριοποιείστε; 
ΚΑΛΛΙΘΕΑ … ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ
ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΝΑ “ΠΕΡΑΣΜΑ”
Συνδέει το κέντρο της Αθήνας, την Ακρόπολη με την θάλασσα.  Συνδέει την Ανατολή με την Δύση, τόσο γεωγραφικά όσο και κοινωνικά.  Εδώ υπάρχει κόσμος από όλες τις μεριές του Κόσμου!
Από Ρωσία μέχρι Αίγυπτο και από Κίνα μέχρι Αμερική.  Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι εδώ επιλέχθηκε να γίνει το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
 Τι σημαίνει για εσάς REMAX COSMOS ποια είναι η διαφορετική πρόταση που έχετε ώστε να εμπιστευτούν την δική σας εταιρεία οι εν δυνάμει πελάτες ;  
 Σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει η λέξη “Cosmos”, η οποία έχει ελληνική ρίζα και παγκόσμια απήχηση.
Από τον Κόσμο για τον κόσμο, τον άνθρωπο δηλαδη. RE/MAX σημαίνει Real Estate Maximum. Οπότε maximum service για τον κόσμο.  Προέρχεται από το παγκόσμιας εμβέλειας κτηματομεσιτικό δίκτυο της εταιρείας RE/MAX με παρουσία σε πάνω από 110 χώρες.
 Η πρόταση μας έχει να κάνει με αυτή την πολυπολιτισμικότητα και την κάλυψη της πρωταρχικής ανάγκης του ανθρώπου από την δημιουργία του Κόσμου, την Στέγη!
Μέσα από εμάς και την ομάδα μας μπορούμε να καλύψουμε κάθε κτηματομεσιτική ανάγκη του κόσμου-ανθρώπου σε όλη την Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον Κόσμο-πλανήτη.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 Πώς βλέπετε την αγορά ακινήτων σήμερα, και ποιες εκτιμήσεις θα μπορούσατε να κάνετε για το 2024;
 Για να περιγράψουμε το παρόν και να εκτιμήσουμε το μέλλον χρειάζεται να μελετήσουμε το παρελθόν.
Στατιστικά έχουμε δει λοιπόν ότι η αγορά ακινήτων παρουσιάζει άνοδο έως το 2005, κάμψη έως το 2015 και ξανά επάνοδο έως σήμερα.  Οι αυξητικές τάσεις στην αγορά συνεχίζονται και αυτό το βλέπουμε από τις ολοένα και περισσότερες επενδύσεις ξένων εταιρειών του real estate στην χώρα μας και ειδικότερα στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας και των Νοτίων Προαστίων.
 Η ελληνική αγορά ακινήτων είναι μία υγιής αγορά για επενδύσεις με μεγάλες αποδόσεις και οι αυξητικές τάσεις θα συνεχιστούν για αρκετά ακόμα χρόνια στις περιοχές ενδιαφέροντος.
 Ποιοι είναι οι λόγοι που έχουν συμβάλει τόσο στην ανάπτυξη της αγοράς όσο και στην εκτόξευση των τιμών; 
RE/MAX recruta mais de 400 consultores por mês em 2023
  Ο σημαντικότερος λόγος είναι τόσο γεωγραφικός όσο και πολιτισμικός. Είμαστε η πιο οικονομική χώρα με την πιο οικονομική πρωτεύουσα σε τιμές αγοράς ακινήτων, σε μια περιοχή όπου σε απόσταση λιγότερη των 10χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και την Ακρόπολη βρίσκεσαι στην θάλασσα για μπάνιο!
Οι υποδομές επίσης, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, καθώς και η ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα, του παραλιακού μετώπου και το Μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό θα φέρουν κι άλλες επενδύσεις στην περιοχή μας.
 Η εκτόξευση των τιμών οφείλεται ξεκάθαρα στο Νόμο της αγοράς, μεγάλη ζήτηση και χαμηλή προσφορά ακινήτων.
 Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι σε αρκετές περιπτώσεις η ποιότητα των προσφερόμενων ακινήτων δεν είναι η κατάλληλη, οπότε οι δυνητικοί αγοραστές-επενδυτές πηγαίνουν σε άλλες περιοχές. Πρόταση μας λοιπόν είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα του προς διάθεση ακινήτου μας με μία μικρή ανακαίνιση, για παράδειγμα.
 Η  αγορά σήμερα πως ανταποκρίνεται  στις απαιτήσεις ξένων επενδυτών (αναφορικά με την άδεια παραμονής Golden Visa εσείς σαν εταιρεία ασχολείστε με τέτοιου είδους επενδύσεις;
 Όπως προαναφέραμε, οι αγοραστές-επενδυτές προσβλέπουν στο όφελος από την διαχείριση των ακινήτων μέσα από μια πληθώρα υπηρεσιών της περιοχής τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη ποιότητας κατασκευής των ακινήτων. Καθώς υπάρχει χαμηλή προσφορά θα πρέπει να αναπτυχθούν τρόποι τόσο ιδιωτικοί όσο και κρατικοί για την επιχορήγηση δυνατοτήτων ανάπτυξης νέων ακινήτων ή σωστής διαχείρισης παλαιών. Ένας τρόπος είναι να βγουν στην αγορά δημόσια ακίνητα, αλλά και ιδιωτικά, τα οποία παραμένουν “κλειστά” και ρημάζουν. Με την κατάλληλη κρατική επιχορήγηση μπορούν να αναβαθμιστούν ενεργειακά και ποιοτικά και να βγουν στην αγορά.
Όσον αφορά στην Golden Visa, λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας και απήχησης της RE/MAX και μέσω του δικτύου μας μπορούμε να παρέχουμε αγοραστές-επενδυτές, που ενδιαφέρονται για την άδεια παραμονής στην χώρα μας. Το γραφείο μας εξειδικεύεται στην Golden Visa έχοντας ειδικό τμήμα συνεργατών και νομικών συμβούλων,  με μεγάλη εμπειρία και έκδοση αδειών.
 Έχετε μια επιτυχημένη παρουσία μέχρι σήμερα σε άλλους Δήμους της Αττικής και ευρύτερα της Ελλάδας  σαν εταιρεία πως αποφασίσατε να ανοίξετε και στην Καλλιθέα σε μια περιοχή που είναι Πέρασμα .
Καλλιθέα: Η περιοχή της Αττικής είχε θέα σε Ακρόπολη και θάλασσα
 Η RE/MAX Ελλάς έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2002 με 80 γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Είναι το Νο. 1 κτηματομεσιτικό δίκτυο στην χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως. Ο λόγος παρουσίας της RE/MAX στην Καλλιθέα είναι η έλλειψη ενός μεγάλου πολυεθνικού δικτύου στην περιοχή που θα καλύψει τις κτηματομεσιτικές ανάγκες του κόσμου, αλλά επίσης και λόγω της ολοενα αυξανόμενης ζήτησης ακινήτων στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που επιλέχθηκε η περιοχή μας εδώ στην Καλλιθέα να ανοίξει μια εταιρεία που προέρχεται από τον Κόσμο και απευθύνεται στον κόσμο- άνθρωπο.
 Η Καλλιθέα μπορεί να είναι ένα “πέρασμα” αλλά εμείς δεν είμαστε “περαστικοί”, ήρθαμε για να μείνουμε, να εξελίξουμε την περιοχή μας και να βοηθήσουμε τον κόσμο τόσο κτηματομεσιτικά όσο εθελοντικά με δράσεις που αναπτύσσουμε. Ήδη υπάρχει εθελοντική αιμοδοσία από το γραφείο μας για τον συνάνθρωπο μας. Επίσης, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και ρούχα για τους άστεγους της περιοχής και για όποιον χρειάζεται σε συνεννόηση και με την Εκκλησία. Στα μελλοντικά μας πλάνα είναι οι εθελοντικές δράσεις σε συνεννόηση με τον Δήμο, τα Σχολεία καθώς και τους επαγγελματίες της περιοχής για ανάπτυξη συνεργασιών με σκοπό το κοινό όφελος του κόσμου. Αυτή είναι η RE/MAX Cosmos.
 Ποια είναι η ιστορία σας; Ποιος είναι ο Παναγιώτης Ζαμπάζας; 
 Με λίγα λόγια … γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας, σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ασχολήθηκα επαγγελματικά τα πρώτα μου χρόνια σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία με έργα υποδομής και αρχιτεκτονικές μελέτες για 11 χρόνια. Παράλληλα όντας στο τμήμα ανάπτυξης ακινήτων της εταιρείας, αποφάσισα να ασχοληθώ με το real estate στην αρχή ως κτηματομεσίτης, στην συνέχεια ως Team Leader και Manager μεσιτικού γραφείου. Σαν φυσική εξέλιξη, μετά από 17 χρόνια εμπειρίας στο real estate, ήρθε η δημιουργία δικού μου γραφείου κάτω από την δύναμη ενός παγκόσμιου δικτύου, της RE/MAX.
Εδώ υπάρχει μία τριπλή δύναμη … το Brand, οι υπηρεσίες προς τους πελάτες μας και ο Άνθρωπος, ο κόσμος πάνω από όλα!
Από τον Κόσμο … στον κόσμο! RE/MAX Cosmos
συνέντευξη στον Δημήτρη Μπιζίώτα
Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: