Επιχειρήσεις

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Καλλιθέας, η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

Το “Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Καλλιθέας” συνιστά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της εμπορικής κοινότητας ,σε επίπεδο τοπικό, οικονομικό , οργανωτικό και λειτουργικό εναρμονισμένο με το αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Συνολικά θα επηρεάσει 150 εμπορικά καταστήματα της ευρύτερης περιοχής στο κέντρο της πόλης μας και η επιρροή πρόκειται να είναι πολύ μεγαλύτερη της περιοχής παρέμβασης.   Πρόκειται για την δημιουργία ενός ισχυρού , ανταγωνιστικού , βιώσιμου κέντρου λιανικής πώλησης προϊόντων με απώτερο σκοπό την αύξηση των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η διάχυση των ωφελειών θα επηρεάσει συνολικά την αγορά μας αλλά και την πόλη μας γενικότερα.
Θα πραγματοποιηθεί αναβάθμιση του Δημόσιου Χώρου, με χρήση νέων σύγχρονων υλικών (πράσινα και βιώσιμα), πολεοδομικών εφαρμογών  (πεζοδρόμια – φύτευση – υποδομές πρόσβασης – αστικός εξοπλισμός – φωτισμός – έξυπνες λύσεις εφαρμογής -free
wifi, πλατφόρμα έξυπνης πόλης-έξυπνη ελεγχόμενη στάθμευση, έξυπνες περιδιαβάσεις κ.α.). Στις αλλαγές περιλαμβάνεται επίσης αρχιτεκτονική και αισθητική ενοποίηση των όψεων των επιχειρήσεων.

ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020 – Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου

Η αναβάθμιση της περιοχής θα είναι άμεση και σε επίπεδο αρχιτεκτονικής, αισθητικής , ελκυστικότητας αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας , ασφάλειας, και επισκεψιμότητας.  Δημιουργείται έτσι πλέον με ξεκάθαρο τρόπο ένας εμπορικός χώρος λειτουργίας των καταστημάτων.

Βόλτα στην «αγορά των Ποντίων» στην Καλλιθέα

Η αγορά της Καλλιθέας είναι από τις μεγαλύτερες της Αθήνας , με ιστορία που έχει αφήσει το στίγμα της κατά την πάροδο των χρόνων. Η Σκεπαστή αγορά μας, που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις παρεμβάσεις, είναι ένα σημείο τουριστικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος και είναι λίγες οι πόλεις που έχουν την τύχη να διαθέτουν τέτοιου είδους αγορά.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Καλλιθέας (που βρίσκεται πλέον στην φάση του διαγωνισμού για ανάδοχο) είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί , είναι η ευκαιρία που θα προσδώσει στην αγορά μας υπεραξία και θα την καταστήσει σημείο αναφοράς, στον χάρτη των νοτίων προαστίων.

διάβασε και αυτό  To Eυρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας χορηγεί 74 εκατ. ευρώ σε τεχνολογίες αιχμής: Δύο πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα (RAMONES, SONICOM) με τη συμμετοχή ΕΚΠΑ και ΕΜΠ χρηματοδοτούνται με συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ

άρθρο του Ανδρέα Αναστόπουλου Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας

Facebook Comments Box

Απάντηση