ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΛΗΣ 1922-2021 Καλό ταξίδι μπαμπά μου – η ανάρτηση της Ντόρας Πάλλη για τον πατέρα της

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο επιχειρηματίας Νίκος Πάλλης. ´Ήταν σύζυγος της τέως υπουργού Φάνης Πάλλη – Πετραλιά. Ήταν πρωτοπόρος στο εμπόριο, ο παλαιότερος έμπορος της οδού Ερμού. Εμβληματική φυσιογνωμία στο ισόγειο του καταστήματος της Ερμού 8, ήταν πάντα εκεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο και ιδίως τους μαθητές. Ήταν γνωστός για το αστείρευτο χιούμορ του.

Πολύ μορφωμένος ο ίδιος, πολύγλωσσος, του άρεσε ιδιαίτερα να διαβάζει , να μαθαίνει καινούργια πράγματα, να πρωτοπορεί και να τα μεταδίδει.

Ήταν πρωτοπόρος στις εισαγωγές στα είδη χαρτοπωλείου και στα σχολικά και εποχικά είδη που έφερνε από το εξωτερικό . Το «Πάλλης 1870» ήταν το πιο γνωστό χαρτοπωλείο της Αθήνας. Γενιές και γενιές παιδιών έχουν γράψει στα περίφημα τετράδια του «Πάλλη». Έφτιαξε μια μεγάλη και πρωτοπόρα εργοστασιακή μονάδα για την παραγωγή τετραδίων και σχολικών ειδών με τα τελειότερα μηχανήματα που είχαν εισαχθεί στην Ελλάδα. Για την συνεισφορά του στο εμπόριο βραβεύτηκε από πολλούς φορείς μεταξύ των οποίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για πολλά χρόνια.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν η θάλασσα. Ήταν χειμερινός κολυμβητής, με λατρεία στις ερημικές ακρογιαλιές της Ελλάδας. Ήταν παντρεμένος 55 χρόνια με την τέως υπουργό Φάνη Πάλλη Πετραλιά και είχαν αποκτήσει 4 παιδιά και 11 εγγόνια.


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Η 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην Καλλιθέα

Απάντηση

Recommended
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: