ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ – ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/5, ΣΤΙΣ 13.00, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
H Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13/5, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σχεδόν σε όλες τις πόλεις και σε πολλά νησιά όλης της Ελλάδας.
Η μαζικότητα και ο αγωνιστικός παλμός των κινητοποιήσεων στέλνει ηχηρό μήνυμα, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει!
Ούτε να το σκέφτεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας να φέρει για κατάθεση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο – ακόμα περισσότερο – σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, βάζει «κόφτη» στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, προχωρά σε αντιδραστικές τομές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς.
Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει την κατάπτυστη τροπολογία, που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι.
Να πάρουν, εδώ και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των σχολείων, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.
Οι μαζικές κινητοποιήσεις στον χώρο της Παιδείας είναι ελπιδοφόρες και σημαντικές για όλους τους εργαζόμενους. Αποτελούν συνέχεια της δράσης των συνδικάτων όλο το προηγούμενο διάστημα και συμβολή στον αγώνα που δίνουμε, στις νέες συνθήκες, ώστε να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση.