ΕλλάδαΚαιρός

Μελτέμια και Φθινόπωρο μέχρι 20 Αύγουστου

Φθινοπωρινός  ο καιρός και τις επόμενες ώρες με αρκετή δροσιά και μελτέμια. Τα μελτέμια διαρκείας και η πτώση της θερμοκρασίας  έχουν δημιουργήσει έναν ιδανικό καιρό για όσους έχουν παραμείνει στις πόλεις,  όμως ο ισχυρός αέρας στα νησιά και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας δεν είναι σίγουρα, μια ευχάριστη συνθήκη για τους αδειούχους.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι  το τετραήμερο μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο δεν θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να αρχίσει να ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο,

με θερμοκρασίες που θα φτάνουν έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, η πρόγνωση, δεν προβλέπει νεό κύμα  καύσωνα και ακραία ζέστη.

Ένα ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως τα Βαλκάνια κινείται ανατολικά. Με το πέρασμα του προαναφερθέντος μετώπου και την εγκατάσταση συστήματος υψηλών πιέσεων στις βόρειες βορειοδυτικές περιοχές των Βαλκανίων, δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για να επικρατήσουν στη χώρα μας ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

Κατά τα άλλα, σήμερα οι βροχές που θα σημειωθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα πλην της Θράκης και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα είναι τοπικές, σύντομες και κατά κανόνα ασθενείς, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Δημήτρη Ζιακόπουλου. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς.

Το Σάββατο (12/8), αναφορικά με την προοπτική βροχών ισχύουν τα αναφερόμενα για την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και κατά τόπους στο ΒΑ Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairos-savvato-kairosdekapedaugousto

Την Κυριακή (13/8), λίγες βροχές προβλέπονται στην ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και κατά τόπους στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δύσκολα θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς.

kairos-dekapedaugoustoy-kiriaki

Τη Δευτέρα (14/8), λίγες πρόσκαιρες βροχές αναμένονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη, Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

deutera-dekapedaugoustos-kairostora

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν το απόγευμα στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

dekapedaugustos-kairosemy

 

kairos-dekapedaugoustos-kairostora-zesti

Αναλυτικά οι θερμοκρασίες από σήμερα μέχρι και την επόμενη Κυριακή:

διάβασε και αυτό  Γιάννης Οικονόμου: Η κυβέρνηση είναι εδώ για όσους επλήγησαν

Παρασκευή 11/8: Βόρειοι άνεμοι 4-5 μποφόρ σε Ιόνιο και ξηρά. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν με 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 32 βαθμών Κελσίου.

Σάββατο 12/8: Βόρειοι άνεμοι 4-6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική οι άνεμοι θα πνέουν με 7-8 μποφόρ. Θερμοκρασία 32 βαθμών Κελσίου.

Κυριακή 13/8: Βόρειοι άνεμοι 4-6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 33 βαθμών Κελσίου.

Δευτέρα 14/8: Βόρειοι άνεμοι 4-6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 7-8 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 33 βαθμών Κελσίου.

Τρίτη 15/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 34 βαθμών Κελσίου.

Τετάρτη 16/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου.

Πέμπτη 17/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου.

Παρασκευή 18/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 36 βαθμών Κελσίου.

Σάββατο 19/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 36 βαθμών Κελσίου.

Κυριακή 20/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 36 βαθμών Κελσίου.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: