Η ελληνική μουσική κοινότητα θρηνεί την απώλεια της Μαρινέλλας, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Μαρτίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η σορός της θα τεθεί για προσκύνημα από τις 08:00 έως τις 13:00 στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, δίνοντας την ευκαιρία στους οικείους και φίλους να της αποτίσουν τον τελευταίο φόρο τιμής.
Στην τελετή θα εκφωνηθούν επικήδειοι από δύο εμβληματικούς καλλιτέχνες, τη Χάρις Αλεξίου και τον Γιώργο Νταλάρα, τιμώντας τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της. Η ίδια η Μαρινέλλα, ωστόσο, είχε εκφράσει την επιθυμία να μην γίνουν επικήδειοι λόγοι, θέλοντας να επικεντρωθεί στη μουσική και την προσφορά της αντί για δημόσιες ομιλίες.
Η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, υπέστη σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο και κατέρρευσε επί σκηνής. Ακολούθησε νοσηλεία διάρκειας σχεδόν τεσσάρων μηνών, μετά την οποία πήρε εξιτήριο και συνέχισε να παρακολουθεί τη ζωή της από κοντά.
Η οικογένεια της Μαρινέλλας απηύθυνε ανακοίνωση για την κηδεία, ζητώντας αντί για στεφάνια να γίνουν δωρεές στον σύλλογο «Φλόγα», που στηρίζει γονείς παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες. Η ανακοίνωση καταλήγει με την αγάπη και τον σεβασμό προς τη μνήμη της, αποχαιρετώντας τη «πολυαγαπημένη μας Μαρινέλλα», μια φωνή που σφράγισε ανεξίτηλα την ελληνική μουσική σκηνή.
Η απώλεια της Μαρινέλλας αφήνει ένα κενό στην ελληνική μουσική σκηνή, καθώς η φωνή της και η καλλιτεχνική της πορεία σφράγισαν γενιές ακροατών. Η συνεισφορά της στον ελληνικό πολιτισμό ξεπερνά τη μουσική, καθώς η παρουσία της επί σκηνής και η ερμηνεία της υπήρξαν πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους καλλιτέχνες και θαυμαστές.
Στην κηδεία της θα τιμήσουν τη μνήμη της δύο από τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες, η Χάρις Αλεξίου και ο Γιώργος Νταλάρας, εκφωνώντας επικήδειους λόγους που θα αναδείξουν την πορεία και τη ζωή της. Παρά τη συμβολή αυτή, αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η Μαρινέλλα είχε εκφράσει την επιθυμία της να μην πραγματοποιηθούν επικήδειοι, θέλοντας η μνήμη της να επικεντρωθεί στην τέχνη και την προσφορά της, αντί σε δημόσιες ομιλίες.
Η σορός της θα τεθεί για προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, δίνοντας την ευκαιρία σε φίλους και θαυμαστές να αποχαιρετήσουν την αγαπημένη ερμηνεύτρια. Η ταφή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως επιθυμούσε η ίδια η οικογένεια, ενώ αντί για στεφάνια, ζητείται να γίνουν δωρεές στον σύλλογο «Φλόγα», που στηρίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και τις οικογένειές τους.
Η κηδεία της Μαρινέλλας αποτελεί μια στιγμή συλλογικής μνήμης για την ελληνική κοινωνία, τιμώντας όχι μόνο τη φωνή της αλλά και την αφοσίωση και το ήθος μιας καλλιτέχνιδας που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Η παρουσία των δύο εμβληματικών συναδέλφων της, αλλά και των φίλων και συγγενών, αναμένεται να μετατρέψει την τελετή σε μια συγκινητική αναφορά στη ζωή και το έργο της.