Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά…

Σήμερα αλλά και κάθε χρόνο, τη 2 η Κυριακή του Μάη, γιορτάζεται η «Γιορτή της Μητέρας». Σήμερα, τιμούμε τον μοναδικό αλλά και το πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή μας, τον άνθρωπο που μας έδωσε ζωή, τη μητέρα μας.
Η μητέρα, αναμφίβολα για τον καθένα μας, αποτελεί το σημείο αναφοράς μας, το σπουδαιότερο κομμάτι του εαυτού μας, τις πρώτες συγκινητικές μας αναμνήσεις. Η ανιδιοτελή της αγάπη, η αμέριστη φροντίδα της, η απαράμιλλη αξία της, είναι τα πρώτα διδάγματα με τα οποία μας νουθετεί ερήμην της.

Είναι εκείνη που μπορείς να στηριχτείς πάνω της, ο ακοίμητος φρουρός σου, ο αρωγός σε κάθε σου βήμα, σε κάθε σου προσπάθεια, σε κάθε σου αποτυχία, σε κάθε στραβοπάτημα, σε κάθε σου λάθος. Ένα της απαλό χάδι, μια γλυκιά ματιά, μια ζεστή αγκαλιά, ένα τρυφερό φιλί, ακόμα και ένα της δάκρυ, είναι ικανά για να μας δώσουν δύναμη να συνεχίσουμε, να μας απαλύνουν τον πόνο, να μας επαναφέρουν δριμύτερους στα καθήκοντα και τις
υποχρεώσεις μας.

Αν και πλέον έχω αξιωθεί και είμαι και η ίδια μαμά, δεν είναι λίγες οι φορές που αναπολώ με τόση νοσταλγία να ξαπλώσω στα γόνατα της δικής μου μαμάς και να μου χαϊδέψει τα μαλλιά, πράξη τόσο καταπραϋντική που πάντα ισοδυναμούσε με χιλιάδες λέξεις… Μη διστάζετε λοιπόν, να δίνετε με κάθε ευκαιρία αλλά και να εισπράττετε την αγάπη!

Η σημερινή ημέρα μπορεί να έχει χαρακτηριστεί από πολλούς εμπορική γιορτή με τα λουλούδια να δεσπόζουν σε κάθε προσφορά μας, είναι όμως αφιερωμένη στις μαμάδες, για να τους δείξουμε την αγάπη που τους τρέφουμε, το σεβασμό μας, και την αποδοχή για όλα όσα πρόσφεραν, προσφέρουν και θα εξακολουθήσουν να μας προσφέρουν απλόχερα με κάθε ευκαιρία.

διάβασε και αυτό  4 ΜΑΙΟΥ 2021 Παγκόσμια ημέρα Άσθματος

Ιστορικά να αναφέρω εν τάχει, ότι η πρώτη γυναίκα που διοργάνωσε τη Γιορτή της Μητέρας, ήταν η Anna Jarvis το 1865. Η Άννα με δική της πρωτοβουλία, διοργάνωσε μια φιλειρηνική συνάντηση μητέρων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη διαμαρτυρία τους ενάντια στην αποστολή παιδιών σε πολέμους. Έκτοτε και σταδιακά η κάθε κυβέρνηση θέσπισε να τιμάται το πρόσωπο της μητέρας αλλά και η μητρότητα τη 2 η Κυριακή του Μαΐου.

Μαμά, είναι εκείνη που χαίρεται με ένα λουλούδι, εκείνη που συγκινείται με ένα φιλί, εκείνη που νιώθει πλούσια με μια αγκαλιά, εκείνη που νιώθει ευγνωμοσύνη με ένα μας χαμόγελο. Για τους λόγους αυτούς, χαρίστε σήμερα λίγη παραπάνω αγάπη, ένα επιπλέον χάδι και πείτε τους από καρδιάς ένα αληθινό σ΄ αγαπώ μαμά, για να γίνουν
για πάντα, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου όλου!!! Φτάνοντας προς το τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις μανούλες του κόσμου, Χρόνια πολλά, δημιουργικά και ευτυχισμένα, να έχουν δύναμη να συνεχίζουν να
ανταπεξέρχονται στα πολλαπλά τους καθήκοντα και να μη διστάζουν να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται.

Κλείνοντας, ας μου επιτραπεί να αφιερώσω το άρθρο στη δική μου μητέρα αλλά και σε όλες εκείνες, που εν μέσω πανδημίας δοκιμάζονται μακριά από το σπίτι τους και πρόσκαιρα μακριά από τα παιδιά τους και σήμερα θα στερηθούν τη χαρά να δεχτούν δια ζώσης ένα λουλούδι, μια αγκαλιά και ένα φιλί από τα παιδιά τους…

Μανούλες όλου του κόσμου, Χρόνια Πολλά!

Κατερίνα Σιδέρη

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Σεξουαλικη επίθεση σημειώθηκε σε πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθηνα προχθές…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: