ΑΛΛΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εντολή να προχωρήσουμε γρήγορα σε μεγάλες αλλαγές η νίκη στις εθνικές εκλογές και τα 158 «ναι»

  Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που έληξε με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ εξασφάλισε την «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών εξασφάλισε το βράδυ του Σαββάτου, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.  Στην προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ονομαστική ψηφοφορία επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή, και επί 300 ψηφισάντων, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΝΑΙ», οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΟΧΙ», οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “Νίκη”, και, Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου).

Η ανάρτηση στο tik tok του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη 

Μητσοτάκης: Εντολή για μεγάλες αλλαγές

Πριν την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας έτσι την τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «περιορίστηκαν σε επανάληψη συνθημάτων που είχαν εξαντληθεί προεκλογικά» και πρόσθεσε: «Οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι προχωρήσει γρήγορα σε αυτές» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια, πρόσθεσε πως υλοποίησε τις δεσμεύσεις που είχε δώσει στις προγραμματικές δηλώσεις το καλοκαίρι του 2019 και για αυτό ανέδειξαν πρώτο κόμμα στις κάλπες οι πολίτες τη ΝΔ.

διάβασε και αυτό  Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας: Όχι στον Αυταρχισμό - Όχι στη μετατροπή του Δήμου σε Α.Ε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις αιτιάσεις που προέβαλλαν κατά τις δικές τους ομιλίες ο κ. Φάμελλος και ο κ. Ανδρουλάκης και συμπύκνωσε ξανά το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στο δρόμο που μας έδειξαν με την ψήφο τους οι πολίτες, με γνώμονα τους άξονες και με ορίζοντα το 2027» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Αναφέρω την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, είμαι σίγουρος πως θα γίνει εντός του 2023» τόνισε και αναφέρθηκε στον στόχο της αύξησης του μέσου και του κατώτατου μισθού και τη μείωση των ανισοτήτων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θέματα του ΕΣΥ και επισήμανε πως «Επίσης οι παρεμβάσεις στην Υγεία, θέλω να δώσω έμφαση στην ταχύτατη παρέμβαση στα Επείγοντα, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ».

Επανέλαβε το στόχο για την ψηφιοποίηση του κράτους και μίλησε για τις προτεραιότητες στην Παιδεία, στο στόχο για την ταχύτητα της απονομής δικαιοσύνης και την συνέχιση της υλοποίησης μιας στιβαρής και υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής.

«Όσοι ανέβηκαν σε αυτό το βήμα και φόρεσαν τη ρομφαία του υπερπατριώτη να δούμε πως θα σταθούν απέναντι στον πατριωτισμό των πράξεων» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Και πρόσθεσε: «Νέο στοίχημα είναι ο πολυδύναμος εκσυγχρονισμός» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι μπορούμε να ενσωματώνουμε τις παραδοσιακές μας αξίες προσαρμοζόμενοι στις νέες προκλήσεις. «Αυτή είναι και η επιτυχία της νέας Νέας Δημοκρατίας, η ουσία της πολιτικής μας να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που μας έχει ανάγκη».

«Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς, οι ανάγκες του τόπου για αλλαγές είναι μεγάλες και οι ευθύνες βαριές, το μεγάλο ποσοστό δεν μεταφράζεται σε λευκή επιταγή» συνέχισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Κάθε φωνή μπορεί να είναι χρήσιμη αρκεί να μην είναι κακόφωνη» είπε.

διάβασε και αυτό  Γιώργος Πατούλης Η Περιφέρεια Αττικής δίνει 6 εκ.ευρώ στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

«Ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα» σημείωσε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ότι στις αρχές της εβδομάδας θα αναρτηθεί νόμος που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε «συνέπεια και προσήλωση στο καθήκον μου θα ζητήσω από τους πολίτες να είναι συνοδοπόροι στο ταξίδι αναγέννησης της πατρίδας».

Facebook Comments Box

Απάντηση