ΕυρώπηΚόσμος

Ο Βασιλιάς Κάρολος με Καρκίνο

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν μια δήλωση πριν  από μία ώρα, λέγοντας ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

ΕικόναΕικόνα

Είναι 76 ετών και είναι ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων 14 κρατών της Κοινοπολιτείας, ενώ μετρά μόλις 9 μήνες στον θρόνο. Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εγχείρησής του.

Ο λόγος που ο βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο. Σημειώνεται επίσης ότι ο Βασιλιάς παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του, καθώς ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών. Οι ιατροί του συνέστησαν να αναβάλει τα καθήκοντά του με τον Κάρολο να προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη καθήκοντα το συντομότερο δυνατό. Αναφέρεται επίσης ότι θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Το έκτακτο του BBC

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ έπεσε σαν «κεραυνός» στα βρετανικά ΜΜΕ τα οποία με έκτακτα ενημέρωσαν το κοινό για την υγεία του βασιλιά Καρόλου. Το BBC με έκτακτο δελτίο στην τηλεόραση ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

 Σημειώνεται ότι ο Βασιλιάς Κάρολος, 75 ετών, είχε περάσει τρεις νύχτες στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα αφού υποβλήθηκε σε μία επέμβαση. “Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής διαδικασίας του βασιλιά για υπερπλασία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η μορφή του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

διάβασε και αυτό  Κυριάκος Μητσοτάκης Έφτασε η στιγμή των Ευρωπαϊκών αποφάσεων για την κοινωνία

 

 

 

Facebook Comments Box

Απάντηση