ΆποψηΚοινωνίαΥγεία

Ημέρα Παιδικού Καρκίνου.

Tης Άννας Ζανιδάκη

Μια μέρα θύμησης και νοσταλγίας ,όχι για την καθαυτού αρρώστια ,αλλά για να γεμίζει η καρδιά μας συμπόνια και όχι λύπηση ,για φροντίδα και όχι για κλάματα μόνο.

Καταστάσεις που πρέπει να λειτουργεί το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν..προσωπάκια ,που θα πρεπε να χαμογελούν , παρά να προβληματίζονται.

Ήρωες ζωής , ήρωες τιμής ,που αναδεικνύονται μέρα με τη μέρα και τους συναντούμε όλο και περισσότερο ,με αποτέλεσμα να δέχονται αμέριστη την αγάπη μας και την ειλικρινή μας στοργή και φροντίδα.

Ημέρα σήμερα ,παγκόσμιας εορτής, μα ποτέ εφησυχασμού και κυρίως ,προσδοκίας και επίκλησης .στο να εξαφανιστεί , στο να χαθεί ,ώστε να παραμείνει μόνο σα ζώδιο και μόνο.

Ευχής έργο και παράκληση , να μην υπάρχει πια ,να μη βλέπουμε παιδάκια , ταλαιπωρημένα ,μα πάντα χαμογελαστά ,να δίνουν το δικό τους αγώνα ,τη δική τους μάχη και να βγαίνουν αισίως νικητές ,αυτή είναι η ευχή όλων μας .

Μαζί με τα παιδιά , ήρωες και ποτέ αφανείς ,οι γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον που όλοι μαζί ,συμμετέχουν και συμβάλλουν στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής του παιδιού , καθώς και στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή έκβαση αυτού του γεγονότος ,που ήρθε και το βρήκε ,ξαφνικά και αναπάντεχα.

Κι όμως τα περισσότερα , αντί να τα καθησυχάζουν οι γονείς ,φέρονται τόσο γενναία και απρόσμενα δυναμικά φέρονται και συμπεριφέρονται , καθώς ως μαχητές μικροί και μικρές μαχήτριες , γίνονται φωτεινό παράδειγμα για όλους και για όλες μας !

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  "O γύψος της θεραπείας"

Απάντηση