ΕλλάδαΠολιτική

Παρασκευή 26 Αυγούστου έναρξη Βουλής με ολομέλεια- Συζήτηση Πολιτικών Αρχηγών για τις υποκλοπές

 Σήμερα 22 Αυγούστου  μετά από την διάσκεψη των πρόεδρων της Βουλής αποφασίστηκε ότι η  συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών θα γίνει την Παρασκευή 26 Αυγούστου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επίσης αποφασε το Σώμα ότι την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη. Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 31 Αυγούστου ή την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου για να καταθέσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Όπως είχε αναφερθεί και στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής η πλευρά της πλειοψηφίας θα προτείνει το εξής χρονοδιάγραμμα:

– Να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την Τετάρτη 24/8 για την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη καθώς με τις πρόσφατες αλλαγές που επέφερε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαιτείται η έγκριση του διορισμού του από τα μέλη της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής επιτροπής.

– Να διεξαχθεί την Παρασκευή 26/8 η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εκφραστούν οι θέσεις και οι απόψεις των κομμάτων για τα πρόσφατα γεγονότα αλλά και για το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να κινούνται οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

– Ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα να δρομολογηθούν οι συζητήσεις των υπόλοιπων αιτημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκηκαι για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το ίδιο θέμα.

διάβασε και αυτό  Ευρωβαρόμετρο: Το 33% των Ελλήνων ενδιαφέρεται πολύ για τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις

Σύσταση εξεταστικής και σύγκληση της Θεσμών & Διαφάνειας ζητά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε ζητήσει την διαβίβαση του φακέλου που τον αφορά στην επιτροπή της Βουλής προκειμένου να υπάρξει θεσμική ενημέρωση για τους λόγους που η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό του τηλέφωνο. Το συγκεκριμένο αίτημα θα κατατεθεί επισήμως στη Βουλή σήμερα από τους βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη οι οποίοι πιθανότατα να ζητήσουν και την κλήση για ακρόαση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη. Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση Ανδρουλάκη τα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναμένεται να καταθέσουν σήμερα και την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ την τελευταία τριετία της ΝΔ.

Με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ήδη δύο αιτήματα: για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση – η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή – και για σύγκληση της επιτροπής Θεσμών η οποία θα ενσωματωθεί πιθανότατα με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Για τις περαιτέρω ενέργειες θα υπάρξει σήμερα συνεδρίαση του αρμόδιου κομματικού οργάνου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα καταθέσει πρόταση για εξεταστική καθώς θεωρεί ικανοποιητικές τις πληροφορίες που έχει για το περιεχόμενο της αντίστοιχης πρότασης που θα καταθέσει η Χαριλάου Τρικούπη. Βασική επιθυμία της Κουμουνδούρου αποτελεί η μη επέκταση της έρευνας στα πεπραγμένα της δικής της περιόδου 2015 – 19 και αυτή η επιθυμία πιθανότατα ικανοποιείται από το περιεχόμενο που θα έχει η σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Άλλωστε, η έγκριση της πρότασης για εξεταστική από την μειοψηφία απαιτεί την θετική ψήφο τουλάχιστον 120 βουλευτών που σημαίνει πως η κοινή στάση των δύο κομμάτων θα διευκολύνει την υπερψήφισή της.

διάβασε και αυτό  Από το Palm Beach της Florida στην Ελλάδα

Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ έχει δηλώσει πως θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική ενώ θα ζητήσει και την διερεύνηση των «συνακροάσεων» που καταγγέλλει ότι έγιναν στον Περισσό επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και εως σήμερα δεν έχουν ελεγχθεί. Το ΜεΡΑ25 ζητά «διώξεις» ή παραίτηση της κυβέρνησης ενώ υπερ της εξεταστικής έχει τοποθετηθεί και η Ελληνική Λύση.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων στις 31 Οκτωβρίου 2022, ο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: