Πολιτική

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Διαγραφή και Αποχώρηση Βουλευτών

Η Πλεύση Ελευθερίας, που έκανε εντυπωσιακή είσοδο στη Βουλή, στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μείνει με 6 βουλευτές.

Πως φτάσαμε, όμως, ως εδώ; Στις 11 Οκτωβρίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέγραψε τον Μιχάλη Χουρδάκη, βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης, για «δεξιό λοξοδρόμισμα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ αναφέρει συγκεκριμένα:

Στην κ. Αρετή Παπαϊωάννου, προσφέρθηκε μία τιμητική θέση στην Β’ Θεσσαλονίκης, κυρίως λόγω της εμπιστοσύνης και μακροχρόνιας σχέσης που υπήρχε με την γιο της κ. Μιχάλη Χουρδάκη, και τοποθετήθηκε δεύτερη κάτω από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου στην αντίστοιχη λίστα, καθώς την έδρα της Β´ Θεσσαλονίκης είχε εξαρχής την πρόθεση να επιλέξει η Πρόεδρος του κόμματος στην προοπτική της εκλογής, όπως διαφαινόταν από όλες τις μετρήσεις. Εξ ου και ήταν τιμητική και όχι εκλόγιμη η θέση που δόθηκε στην κα Παπαϊωάννου.
Με τις ανακατατάξεις των εδρών στις 30/6/2023 και την απώλεια της έδρας του κ. Αρίδα στην Β´ Πειραιώς, κρίθηκε σκόπιμο από το κίνημα να παραδώσει ο κ. Σπήλιος Ζαχαρόπουλος την έδρα του στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και να επιλέξει αυτήν τελικά την έδρα η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου -ως απόλυτο δικαίωμα του προέδρου κάθε εκλεγμένου στη Βουλή κόμματος- και καθαρά λόγω της ανακατανομής των εδρών, όπως αυτή προέκυψε.
Η ακέραιη στάση του κ. Σπήλιου Ζαχαρόπουλου τον τιμά απόλυτα ως άνθρωπο και ως αγωνιστή. Η ηθική του στάση είναι απόρροια όλης της σταδιοδρομίας του μεγάλου μας πρωταθλητή και του παραδείγματος που δίνει σε όλους τους αγώνες της ζωής του.
Κάπως έτσι βρέθηκε εκ των υστέρων και απρόσμενα στη Βουλή η κ. Αρετή Παπαιωάννου, μητέρα του κ. Μιχάλη Χουρδάκη.
Και για αυτό τον λόγο υπέγραψε, πριν από την αλλαγή επιλογής έδρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεσμευτική υπεύθυνη δήλωση παράδοσης της έδρας, καθώς δεν ήταν δεδομένη η επάρκεια και η παραμονή στα καθήκοντά της.
Η προ δύο εβδομάδων μεμονωμένη άρνησή της να υπογράψει την δήλωση ολόκληρης της υπόλοιπης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που απαιτούσε από τον γιο της Μιχάλη Χουρδάκη, να επιστρέψει την έδρα που του δόθηκε από το κίνημα είναι -εν μέρει- κατανοητή, σε οικογενειακό επίπεδο.
Η ταύτισή της όμως με τη βαθιά προβληματική και επιθετική του συμπεριφορά και κυρίως με την δεξιά ατζέντα που ανέπτυξε τελικά προ των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Χουρδάκης, είναι στάση ανεπίτρεπτη Κοινοβουλευτικά και απαγορευτική για τις αριστερές αρχές που πρασπίζεται με κάθε τρόπο το κίνημά μας εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Για αυτό και της ζητήθηκε, προφορικώς και εγγράφως, η παραίτησή της από την βουλευτική έδρα, όπως ακριβώς είχε συμφωνήσει πριν της δοθεί η έδρα αυτή.
Παρακαλούμε την μητέρα του κ. Χουρδάκη και τον ίδιο να μη συνεχίσουν να ευτελίζουν άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να σεβαστούν τον αγώνα και τα όνειρα των χιλιάδων ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας και τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν όλοι, ακόμη και πολίτες που παραδοσιακά δεν μας ψηφίζουν, από την Πλεύση Ελευθερίας και το ρεύμα που δημιουργείται.
Τους καλούμε να δώσουν με την αυτονόητη αξιοπρέπεια πίσω τις έδρες που τους δόθηκαν από την Πλεύση Ελευθερίας και να μην την αποδυναμώνουν άλλο για προσωπικά και οικογενειακά οφέλη.
Τους καλούμε εντός 2 ημερών να δώσουν πίσω τις έδρες τους, χωρίς να χρειαστεί καμία νομική, πολιτική και κοινοβουλευτική ενέργεια που θα τους φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.
Η Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζει να κοιτάει μόνο μπροστά
Με όλους τους αγώνες μας, παρακαταθήκη και πολύτιμη κληρονομιά μας και κίνητρο για το μέλλον
Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου
Μπορεί να είναι εικόνα αποκομμα εισιτηρίου και κείμενο που λέει "Κωδικός: IxMJonSK2noXon-mipg Υπουργείο Ministry ellenic Republic 20230701225906+0300* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο που υποβάλλονται δήλωση ελεγχθεί άλλων υπηρεσιών άρθρο παρ 1599/1 986) Προς(): Όνομα: βάση αρχείο ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ APETH Επώνυμο: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Όνομα Πατερα: Όνομα Επωνυμο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 24/12/1951 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ A0663584 Ημερομηνία γέννησης: Τόπος Γέννησης: Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας: Τόπος ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Κατοικίας: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ/νση Ταχυδρομείου (E-mail): Τηλ: ΑΦΜ: Οδός: 306976447787 022012102 ΝΤΑΛΙΠΗ— Αριθ: TK: Με μου ευθύνη άρθρου OUN. 55131 aret.pap@gmail.com διάθεσή δηλώνω το κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της της ουα βουλευτική της Πλεύσης βάση 01/07/2023 Ο-ΗΔηλ ΑΡΕΤΗΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ"Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Ελευθερίας Αρετή υπήρχε την ης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ τιμητική στην Θεσσαλονίκης, κυρίως λόγω 31/10/2023 δικαίωμα την τροοπτική λίστα, καθώς εκλογης του Σπήλιου μεγάλου στην Πειραιώς κρίθηκε σκόπιμο κίνημα ανακατανομής άνθρωπο αυτό εδρών, λόγο Î’Î¿Ï…Î»ή υαγωνιστή ηθική είναι Αρετή Παπαιωάννου, μητέρα τουκ Μιχάλη Χουρδάκη. Μιχαλη πογράψει βαθιά εκλογών τρόπο έδρα υπεύθυνη δήλωση παράδοσηςτης ολόκληρης υπόλοιπης κίνημα είναι συμπεριφορά κατανοητή, κυρίως οικογενειακό επίπεδο. δοθεί έδρα ατζέντα δεν μας από Πλεύση πρασπίζεται εγγράφως, παραιτηση δώσουν άλλο ευτελίζουν τις έχουν καλούμε δώσουν πίσω τις εξαιρετικά δυσχερη ακόμη Πλεύση τολίτες τους, συνεχίζει όλους κοιτάει Ελευθερίας αγώνες μπροστά και παρακαταθηκη πολύτιμη κληρονομιά μας θα κίνητρο μέλλον."

Η κα Παπαϊωάννου από την μεριά της κατήγγειλε απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος της, ιδιαίτερα μετά την άρνησή της να υπογράψει δήλωση της «Πλεύσης Ελευθερίας» κατά του γιου της, με την οποία το κόμμα τον καλούσε να δώσει την έδρα του. Από την πλευρά της, η «Πλεύση Ελευθερίας» έδωσε τελεσίγραφο δύο ημερών στους κ.κ. Χουρδάκη και Παπαϊωάννου να παραδώσουν τις έδρες τους.

διάβασε και αυτό  Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

 

Με πόσους βουλευτές νοείται Κοινοβουλευτική Ομάδα

Σημειώνεται, πως στην Παράγραφο 1, στο άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής που αφορά στις προϋποθέσεις συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναφέρεται πως «ο ελάχιστoς απαιτoύμενoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση μιας Koινoβoυλευτικής Oμάδας oρίζεται σε δέκα (10)».

Ωστόσο, στην Παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου αναφέρονται τα εξής:

«O κατά την πρoηγoύμενη παράγραφo ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας».

Βάσει των παραπάνω φαίνεται πως οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την «Πλεύση Ελευθερίας», καθώς εάν το κόμμα χάσει ακόμα 2 βουλευτές, τότε δεν θα υφίσταται Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα χάσει τα «προνόμια».

Facebook Comments Box

Απάντηση