Πολιτική

Ανασχηματισμός έρχεται μαζί με τις αλλαγές σε Δήμους και Περιφέρειες

Τις προηγούμενες ημέρες  πλέον πιθανή περίοδος για την εκδήλωση του ανασχηματισμού  θεωρούνταν μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, όμως καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι οι όποιες κινήσεις του πρωθυπουργού πιθανότατα μετατίθενται χρονικά για τις αρχές του νέου χρόνου. Για να δωθεί και μια νέα πνοή στην κυβέρνηση την στιγμή που θα αναλαμβάνουν και οι νέες διοικήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη το ζήτημα του ανασχηματισμού έχει κλείσει καθώς ο πρωθυπουργός εντόπισε δυσλειτουργίες που θα πρέπει να βελτιωθούν. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το πότε και όχι το εάν το υπουργικό συμβούλιο θα αλλάξει.

Όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα εκδηλωθεί η σχετική πρωτοβουλία από τον κ.Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, υιοθέτησε σχετική εισήγηση σύμφωνα με την οποία η οποιαδήποτε πολιτική κίνηση τέτοιου είδους αυτήν την περίοδο θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.

Παράλληλα μια τέτοια πρωτοβουλία θα έστρεφε τα φώτα της δημοσιότητας στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μία περίοδο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πρωταγωνιστεί» με αρνητικό τρόπο στην πολιτική επικαιρότητα, αποδυναμώνοντας την ισχύ του.

«Γιατί ο Μητσοτάκης να κάνει κάτι που εκ των πραγμάτων θα έχει στοιχεία εσωστρέφειας, όταν ο βασικός του αντίπαλος σπαράζεται» αναρωτιέται συνομιλητής του. Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα αφορούν όχι μόνο υπουργούς αλλά και υφυπουργούς.

Με βάση λοιπόν τα σημερινά δεδομένα ο ανασχηματισμός μεταφέρεται για την νέα χρόνια, χωρίς πάντως να αποκλείεται η έκπληξη την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Μέχρι τότε πάντως το πρωθυπουργικό γραφείο θα έχει σε στενή παρακολούθηση όλα τα υπουργικά χαρτοφυλάκια που έχουν να κάνουν κυρίως με την λεγόμενη καθημερινότητα του πολίτη.

διάβασε και αυτό  Νίκος Ανδρουλάκης για Πολυτεχνείο

 

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: